pinterest
KILO Furniture: Dutch Design uit Amsterdam

KILO Furniture: Dutch Design uit Amsterdam

Ken je de nieuwe trend op het gebied van meubels al? 'Flat pack' meubelstukken zijn dé nieuwe eyecatcher voor je interieur. Het zijn items die zijn gemaakt zonder schroeven, spijkers of lijm die je gemakkelijk zelf in elkaar zet.

Benieuwd? Je hoeft er niet lang naar te zoeken, want in Amsterdam vind je sinds kort een winkel met alleen maar flat packed design meubels: KILO. Het Amsterdamse meubelmerk maakt unieke meubels live in de winkel, waarna je ze direct thuis zonder gereedschap in elkaar kunt zetten. Een heerlijk concept, wij houden ervan!

Ontwerp je eigen meubelstuk

FotoKILO Furniture: Dutch Design uit Amsterdam

KILO is een nieuwe benadering van Dutch Design en flat pack meubels, waar traditioneel vakmanschap wordt gecombineerd met geavanceerde computertechnologie. Door de unieke constructie kun je alle items thuis zónder gereedschap in elkaar zetten en ook weer makkelijk uit elkaar halen - handig als je gaat verhuizen.

Van Amsterdamse bodem

Het merk is opgericht door jeugdvrienden Peter Smit en Jan Paul Koning. Als reactie op de hedendaagse wegwerpcultuur ontwikkelde het duo kwalitatief hoogwaardige meubels die een leven lang meegaan. De naam KILO is een verwijzing naar de zware, robuuste meubels van je oma die generatie-op-generatie meegaan, maar dan in een hedendaagse uitvoering.

Je bent getuige van de geboorte van je eigen meubelstuk én je kunt je item direct mee naar huis nemen!

FotoKILO Furniture: Dutch Design uit Amsterdam

In de winkel selecteer je een ontwerp en kleur naar wens, waarna deze voor je ogen binnen no-time in de geluidsdichte workshop wordt uitgezaagd en vervolgens met de hand wordt afgewerkt. Zo ben je getuige van de geboorte van je eigen meubelstuk, én je kunt je item direct mee naar huis nemen! Kortom: een nieuwe manier van een ‘bespoke’ meubelstuk, maar dan zonder het bijbehorende prijskaartje.

Key pieces uit de KILO collectie:

FotoKILO Furniture: Dutch Design uit Amsterdam

UW Woonmagazine spotte de key pieces uit de KILO collectie. De kiloCalorie is een lage, Japanse geïnspireerde salontafel in verschillende kleuren.

FotoKILO Furniture: Dutch Design uit Amsterdam   FotoKILO Furniture: Dutch Design uit Amsterdam

De kiloLux: de lounge stoel 2.0. En de kiloByte: een modulair dressoir, die als stand-alone of opgestapeld als roomdivider of stellingkast gebruikt kan worden. 

FotoKILO Furniture: Dutch Design uit Amsterdam

De collectie bestaat uit 15 items, verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren. Alle items zijn ook online te bestellen via kilo.amsterdam

FotoKILO Furniture: Dutch Design uit Amsterdam

Kilo Amsterdam | Westerstraat 72 | Amsterdam

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen