pinterest
De kinderkamer inrichten: 4 tips ter inspiratie

De kinderkamer inrichten: 4 tips ter inspiratie

Lotte is interieurdesigner bij woanderlust en een van de stylisten betrokken bij de ontwikkeling van de Stylist Choice kids collectie*. Omdat zij zich regelmatig bezighoud met de inrichting van kinderkamers hebben wij haar gevraagd om tips te geven ter inspiratie. 

Tip 1 - durf te kiezen

Zet je inspiratie om in een concept. Je hebt bijvoorbeeld het thema ‘space’. Maar, hoe ziet dit thema er voor jou uit. Gaat het om de magie van het heelal of denk je gelijk aan stoere astronauten? En welke kleuren passen hier dan voor jouw gevoel bij? Door hier goed over na te denken (tip: gebruik Pinterest en zoek beelden die passen bij wat jij in je hoofd hebt) én keuzes te maken, zorg je voor een goede basis, komt het concept duidelijk naar voren en voelt de kinderkamer aan als een geheel. 

FotoDe kinderkamer inrichten: 4 tips ter inspiratie

Tip 2 - laat het interieur meegroeien

Kinderen groeien hard, de wensen van de kinderkamer veranderen dan ook met de jaren. Nu is het natuurlijk altijd een fijn moment om de kamer helemaal op te frissen in een nieuwe look. Maar soms kan het ook heel fijn zijn dat je niet meteen de hele kamer opnieuw hoeft te schilderen te stofferen. Kies daarom in de basis voor kleuren en materialen die een tijd meegaan en ga juist los op de decoratie, zoals een mooi vloerkleed, gave kussens of en wandgroot kunstwerk, waarvan je het doek eenvoudig kunt verwisselen; Changeable Art Frame heet dit in onze kids-collectie. 

Tip 3 - voorkom rommel 

Een kinderkamer kan nog zo mooi zijn ingericht, als het een rommeltje is blijft er van de sfeer maar weinig over. En opruimen gaat het makkelijkst wanner er voldoende bergruimte is. Denk daarom in de inrichting goed na over voldoende kastruimte, maar ook over andere praktische opbergers zoals manden of bakken voor speelgoed en een fijne plank voor de favoriete boeken.

Tip 4 - ruimte om te spelen

Je richt de kinderkamer natuurlijk in voor een van je kids. Als ze heel klein zijn zullen ze de kamer vooral gebruiken om in te slapen. Maar het is al snel fijn dat hun slaapkamer ook echt hun eigen domein wordt. Een plek om te spelen of voor het slapen gaan nog even een boekje te lezen. Zo’n fijne speel- en hangplek creëer je eenvoudig met een karpet op de vloer (toch fijner dan met je knieën op het laminaat of de plavuizen). Voeg nog een zitzak en wat kussens toe en het kinderdomein is compleet. 

*De Stylist Choice kidscollectie is een samenwerking tussen vijf stylisten en MONDiART. De kidscollectie heeft drie thema’s: Great Adventure, Beyond Stardust & Jungle Fever. 

Foto: Angelique Huydts 

FB: @woanderlust | INSTA: @woanderlust_interieurdesign

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen