pinterest
Bij 7 op 10 Nederlanders zijn klusjes in huis niet af

Bij 7 op 10 Nederlanders zijn klusjes in huis niet af

Heb jij ook veel onafgemaakte klusjes in huis? Je bent niet de enige, want uit onderzoek blijkt dat Nederland vol staat met klusjes in huis die maar niet af komen. Zeven op de tien Nederlanders stopt met een klus terwijl hij/zij nog niet helemaal klaar is. Niet verder kunnen met een klus is al frustrerend genoeg voor de klusser zelf, maar blijkbaar ook voor de omgeving. Bijna de helft (46%) vindt het namelijk vervelend als zijn of haar partner een klus halverwege neerlegt. 

Klussen met je partner

Uit het onderzoek* van bouwmarkt Karwei en online klusplatform Zoofy blijkt dat samen klussen zorgt voor de nodige onderlinge irritaties. Hoewel ruim twee derde van de Nederlandse vrouwen een klussende partner aantrekkelijk vindt, lijkt het een beter idee om niet te vaak samen aan de slag te gaan met huishoudelijke klusjes. Een op de vijf Nederlanders (18%) klust zelfs niet met zijn of haar partner om ruzie te voorkomen.

Behangen? Hoe begin je daar nou aan?

Of je nu handig bent of niet, er zijn van die klusjes die we eeuwig uit blijven stellen of het liefst door een ander laten doen. Maar wat is nu het meest uitgestelde klusje in of rondom huis? Behangen (57%) staat met stip op nummer 1, gevolgd door schilderwerk (51%) en raamdecoratie ophangen (43%) De top vijf vind je hieronder. 

Veelvoorkomende klusjes in of rondom huis

Behangen (57%)
Schilderwerk (51%)
Raamdecoratie ophangen (43%)
Vloeren leggen (42%)
Lampen ophangen (35%)

Klus&Klaar

Om de ellenlange lijst met uitgestelde klusjes te verkleinen breidt Karwei haar services uit. Dit doet de bouwmarkt door een samenwerking aan te gaan met online klusplatform Zoofy. Met Karwei Klus&klaar biedt Karwei hulp bij iedere willekeurige klus in- en om het huis en heeft de klant binnen drie eenvoudige stappen een professionele vakman in huis. Meer informative over Karwei Klus&klaar vind je op www.karwei.nl.

*Onderzoek uitgevoerd in samenwerking Panelwizard onder 1.054 respondenten in oktober 2019

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen