pinterest
Koken uit het Gouden Kookboek 2017

Koken uit het Gouden Kookboek 2017

Het kookboek SOUQ van Nadia Zerouali en Merijn Tol is donderdagavond uitgeroepen tot de winnaar van Het Gouden Kookboek 2017. De jury van Het Gouden Kookboek 2017 bestond uit Janny van der Heijde (voorzitter), Jonah Freud (secretaris), Makkie Mulder, Daan van der Valk en Ronald Giphart. De uitreiking is de aftrap van de Kookboeken7daagse, die plaatsvindt van 11 tot en met 19 november. 

Het juryrapport

‘Op een geweldige manier laten de auteurs ons kennismaken met de keuken van het Midden-Oosten. Het brengt verschillende culturen samen. De recepten, de fotografie en het verhaal achter de eetcultuur wordt overtuigend in beeld gebracht en voor iedereen toegankelijk gemaakt. […] 'Een boek dat meer is dan een verzameling recepten. Een boek dat je blik verruimt, niet alleen door de verrassende gerechtjes, de ingrediënten of de persoonlijk opgetekende achtergronden maar dat vooral het beláng van samen eten, van delen, van begrip voor elkaar laat inzien. Eenheid door diversiteit. Samen koken, samen eten, tafels vol met mezze.’

FotoKoken uit het Gouden Kookboek 2017

Nadia Zerouali en Merijn Tol schrijven al jaren over de Arabisch-mediterrane keuken. Ze reisden door Zuid-Europa, de Maghreb en het Midden-Oosten om de invloed van de Arabische keuken zelf te proeven en met lokale vrouwen in de keuken te koken. SOUQ is hun zesde kookboek met ruim honderd recepten om een tafel te vullen met hun versie van mezzegastvrijheid: traditioneel maar met een eigentijdse twist. Behalve recepten vind je in SOUQ ook persoonlijke anekdotes over familie, vrienden en herinneringen.

FotoKoken uit het Gouden Kookboek 2017

Fontaine Uitgevers | ISBN 978 90 595 6722 1 | € 29,95

Bestel bij BOL.com


Op zoek naar keukengerei? Kijk dan hier.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen