pinterest
Lenteschoonmaak in 5 stappen

Lenteschoonmaak in 5 stappen

Velen zijn al een tijdje bezig met een grote schoonmaak nu de Corona-crisis ons min of meer verplicht thuis te werken, niet te werken en vooral niet naar buiten te gaan. Maar traditioneel betekent het aanbreken van het voorjaar dat we massaal naar poetsdoek en vuilniszak grijpen. Nu de dagen langzaamaan warmer worden maken veel mensen hun huis schoon in voorbereiding op een half jaar heerlijke lente- en zomerdagen. Welke tips en tricks kunnen deze klus gemakkelijker en aangenamer maken? LG Electronics helpt je op weg.

1. Maak een planning

FotoLenteschoonmaak in 5 stappen 

Tenzij je ‘Assepoester’ heet is het waarschijnlijk niet reëel te denken dat je het hele huis in één sessie kunt laten blinken. Maak voor jezelf een planning en hou je eraan. Als je eenmaal aan een kamer of vertrek begint, neem dan geen genoegen met half werk. Ga pas verder met de volgende klus als je bij de laatste van de vloer kunt eten.

2. Stof hoopt op

FotoLenteschoonmaak in 5 stappen

Met de hele boel ‘spik en span’ is het wel zo fijn als dat ten minste even zo blijft. Een goede airco-installatie houdt de lucht koel en fris. Beter nog: met een luchtzuiveringsoptie filtert de airco de lucht in kleine- tot middelgrote ruimtes. De kamer blijft langer fris, je hoeft minder vaak een doekje over de televisie en de tafeltjes te halen. Zo houd je meer tijd over voor ontspannende zaken.

3. Herindeel je koelkast

FotoLenteschoonmaak in 5 stappen

Als je dan toch lekker bezig bent, kun je net zo goed de koelkast ook meteen aanpakken. Een overvolle of slecht georganiseerde koelkast verliest aan functionaliteit. Bovendien verlies je zelf het overzicht en belanden er ongetwijfeld vergeten producten in de vuilnisbak. Zonde natuurlijk. Fruit, groenten en vlees zijn delicaat en kun je niet heel lang bewaren. Met de juiste temperatuur kun je dit vermijden. Omdat koude lucht daalt, is de koelste plek in de koelkast onderaan. De meeste koelkasten beschikken over twee of zelfs drie lades. De onderste lade is dus de ideale plaats voor fruit, groenten en vlees.

4. Kleine wasjes, grote wasjes…

FotoLenteschoonmaak in 5 stappen

Als alle oppervlakken vuilvrij zijn en de bladen blinken, zou het zonde zijn vieze kleedjes neer te leggen of vuile handdoeken op te hangen. Gooi, als je in een kamer aan de slag gaat, alle textiel in de was. De machine kan draaien terwijl jij verder gaat, zodat je kamer écht een volledig schoon, nieuw begin krijgt.

5. Maak het leuk!

FotoLenteschoonmaak in 5 stappen

Samen schoonmaken is gezelliger dan alleen. En aangezien de meeste mensen niet vies zijn van competitie: maak er een wedstrijdje van! Maak schoon op muziek, veeg- en poets op de beat. Hoe je het ook wendt of keert: schoonmaken is voor velen een noodzakelijk kwaad. Uiteindelijk is het wat je er zelf van maakt.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen