pinterest
Leuk onderzoek naar rommel in huis

Leuk onderzoek naar rommel in huis

Wie kinderen heeft, beseft dat een schoon huis geen eenvoudige opgave is. Want hoeveel we ook van ze houden, ze zorgen wel voor extra schoonmaakwerk. Gezinnen met kinderen moeten dan ook vaker de stofzuiger uit de kast halen dan gezinnen zonder. Dat blijkt uit een online onderzoek gericht op schoonmaken, uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van iRobot, huishoudrobots voor consumenten.

Waar we ons het meest aan ergeren

“Ruim je rommel nou eens op!” of “Je kamer lijkt wel een zwijnenstal!” Voor ouders is de kans groot dat deze uitspraken laatst nog zijn gebruikt. We verwachten dat iedereen in huis een steentje bijdraagt in het huishouden, ook de kinderen.  Bijna de helft (48 procent) van de Nederlandse ouders met kinderen discussieert daar wel eens over met hun kroost.

35 procent van de huishoudens met kinderen pakt bijna dagelijks de stofzuiger erbij

Waar we ons het meest aan ergeren en waardoor we het vaakst moeten stofzuigen, zijn vuile schoenen die niet altijd netjes in de gang worden uitgedaan (77 procent). Een andere reden om ons huis onder handen te nemen, is omdat niet iedereen zijn vaat – en de bijbehorende kruimels – netjes opruimt, maar rustig door het huis laat slingeren (66 procent). De derde grootste ergernis zijn nagels die net niet boven de prullenbak zijn geknipt (vijftig procent). 

FotoLeuk onderzoek naar rommel in huis

Het is erg makkelijk om alle schuld op de kinderen  af te schuiven, maar uit het onderzoek blijkt wel dat 35 procent van de huishoudens met kinderen bijna dagelijks de stofzuiger erbij pakt. Bij huishoudens zonder kinderen is dat slechts in zeventien procent van de gevallen zo. Ook de drie grootste ergernissen op het gebied van vieze gewoontes (vieze schoenen, rondslingerende vaat en geknipte nagels) zijn met respectievelijk 62 procent, 37 procent en 37 procent minder prominent aanwezig bij gezinnen die geen kinderen hebben.

Beide groepen denken dat dit handige hulpmiddel zeeën van tijd en frustraties bespaart

Gemiddeld spenderen we zes uur per maand aan stofzuigen. De oplossing om er minder tijd aan te besteden, is voor twee derde van de ondervraagde ouders met kinderen een robotstofzuiger (65 procent). Ook meer dan de helft van de gezinnen zonder kinderen ziet heil in zo’n robotstofzuiger (56 procent). Beide groepen denken dat een dergelijk handig hulpmiddel zeeën van tijd en frustraties bespaart en tegelijk discussies tot een minimum zou beperken.

Met de extra tijd die vrijkomt, hebben ze meer vrije uren die ze kunnen besteden aan de leuke dingen in het leven, waaronder sport, ontspanning en, natuurlijk, het gezinsleven.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen