pinterest
Levensloopbestendige en energiezuinige bungalow

Levensloopbestendige en energiezuinige bungalow

Interieurarchitect Doreth Eijkens ontwierp samen met architect Ruud van Aerde en de opdrachtgever de binnenruimte van een levensloopbestendige en energiezuinige bungalow in Goirle.

"Waar ik vooral naar kijk is de verbinding tussen interieur en exterieur, zodat de natuurlijke elementen hun werk kunnen doen. Met doordachte lichtinval, afgestemd op onze biologische klok,” vertelt Doreth. Goed daglicht werkt positief op je gemoed en staat voor energie en levenslust, de warme avondzon brengt rust en kalmte. Hetzelfde geldt voor de verbinding met buiten; die schept ruimte en geeft lucht. Of dat nou een tuin, een terras, pad of veranda is. De identiteit van de bewoners wordt vertaald in kleur, inrichting en materiaalkeuze. 

FotoLevensloopbestendige en energiezuinige bungalow 
In de bungalow is een visuele samenhang tussen de leefruimte binnen en de binnentuin, dankzij een uniform formaat tegel. Alleen in de living is voor een grote eiken visgraatvloer gekozen, corresponderend met de kleur van de trap.

FotoLevensloopbestendige en energiezuinige bungalow
De bibliotheekkast is een ware blikvanger, zowel op de begane grond als op de speciaal ontworpen vide. De identiteit van de opdrachtgevers komt terug in de maatwerkmeubelen, allemaal in basis uitgevoerd in warm notenfineer, aangenaam contrasterend met de neutrale vloer. 

FotoLevensloopbestendige en energiezuinige bungalow 
Ook in de luxe woonkeuken komen deze materialen terug. Met de poeder roze achterwand van de stalen vakkenkast ontstaat rust, warmte en eenheid. De maatwerk keukentafel met blad van notenfineer en poten van massief noten, maken het af. We kozen voor een verbinding tussen de masterbedroom en badkamer met stoomcabine. Om praktische redenen én om het gevoel van connectie te versterken. Met de schuifdeur open, loopt de dressingkast vloeiend over naar de badkamer.”

Doreth Eijkens ontwikkelde haar signatuur door studie en ervaring, maar ook door inspirerende reizen. Gelukkig hoeft je budget niet tot aan de hemel te reiken, om mooie dingen te realiseren. Een frisse blik, een nieuw inzicht of idee, waar je zelf nooit zelf op zou komen, kunnen al een wereld van verschil maken.” Op de vraag wat zou je in de toekomst graag willen ontwerpen, antwoordt Doreth: “Een boetiek hotel in een monumentaal pand met een eigentijds signatuur. Hier komen alle facetten van het vak samen en mag en kan ik mijn creativiteit volledig inzetten voor het ontwerp.”

Dit project is opgenomen in het UW Woonboek. Ook in de vierde editie van UW WOONBOEK toont Doreth Eijkens een schitterend project. Het Woonboek is nu al in de PRE-SALE te bestellen. De eerste 100 orders ontvangen een giftbox met leuke woonaccessoires. Pre-order hier het nieuwste woonboek 

Doreth Eijkens | Interieur Architectuur

Fotografie: www.studio1974.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen