pinterest
Lichtgewicht, betonlook meubels van Nederlands designlabel

Lichtgewicht, betonlook meubels van Nederlands designlabel

Een betonlook meubel zo licht en sterk dat het jaren in de sloot zou kunnen dobberen zonder aangetast te worden door water en vuil. Het Nederlandse designlabel Net-Echt onderscheidt zich al 20 jaar met betonlook meubelen volgens een eigen recept van glasvezelsterke polymeer-composiet op basis van polysterhars.

Net-Echt ontwierp en produceerde al betonlook meubelen voor architecten en bedrijven over de hele wereld maar lanceert nu ook een serie meubelen voor de particuliere markt. Hiermee gaat het merk loungen haar exclusieve karakter teruggeven.

De ontwerper over zijn ontwerp

FotoLichtgewicht, betonlook meubels van Nederlands designlabel

Erwin van Duijnhoven ontwikkelde al in 1996 het materiaal met haar natuurlijke betonuitstraling. De betonlook Net-Echt tafels kunnen het hele jaar door buiten staan dankzij het materiaal dat 100% niet capillair is. Hierdoor kan er geen vocht of vuil in de tafel dringen en is de tafel bovendien eenvoudig met een doekje af te nemen. Hij bedacht het recept als reactie op een design-award die hij won voor een showroominterieur van stuc beton: het was mooi maar hij vond zelf dat het lichter, duurzamer en sterker moest.

Op maat

FotoLichtgewicht, betonlook meubels van Nederlands designlabel

De serie tuinmeubelen bestaat onder meer uit loungebanken, picknickbanken en tafels die in vrijwel ieder gewenst formaat te maken zijn. De meubelen worden altijd zonder mal gemaakt, waardoor iedere afmeting en vorm betaalbaar te produceren is. Zo ontwierp Net-Echt oa.een paar enorme bars voor een beachclub op Curaçao, een chillunit voor een Universiteit en een 8 meter lange vergadertafel voor een internationaal architectenbureau. 

Lichtgewicht

FotoLichtgewicht, betonlook meubels van Nederlands designlabel

Hoewel de meubelen een natuurlijke betonuitstraling hebben, zijn ze licht van gewicht en dus eenvoudig te verplaatsen of te verhuizen. Een drie meter lange tafel weegt slechts 70 kilo. 

Voor meer informatie, kijk hier.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen