pinterest
Met een glazen schuifwand maak je een heuse tuinkamer

Met een glazen schuifwand maak je een heuse tuinkamer

Als je een fijne terrasoverkapping aan je huis hebt gebouwd en daar de hele zomer van hebt genoten, dan smaakt dat naar meer. Maar om nu, in de herfst en de winter, in de kou te gaan zitten, dat is natuurlijk geen optie. Een goede oplossing kan dan zijn om een glazen schuifwand te plaatsen. Deze wand kun je tijdens de koude herfst- en wintermaanden dicht laten en in de zomer volledig open zetten. Zo heb je altijd een heerlijke extra ruimte aan je huis. Tuinkamers zijn helemaal in en dat is niet voor niets. Door het plaatsen van glazen schuifwanden heb je er zomaar een echte kamer bij.

Tuinkamers hoeven niet veel te kosten

Natuurlijk zijn ze een flinke uitgave, maar je kunt al voor relatief weinig geld prachtige glazen schuifwanden laten plaatsen. Daarbij moet je de aanbouw van een tuinkamer natuurlijk ook nog eens zien als investering. Een investering in je eigen wooncomfort, maar een tuinkamer geeft ook waardevermeerdering aan je huis. Je huis wordt immers groter en lichter en zal daardoor meer waard worden. Niet dat jij je huis nog wilt verkopen als je er eenmaal zo’n fijne tuinkamer bij hebt, maar toch.

FotoMet een glazen schuifwand maak je een heuse tuinkamer

Foto: Tuinmaximaal.nl

Leuk om na te denken over de inrichting

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de inrichting van je huis door te trekken naar de tuinkamer, maar je kunt er ook voor kiezen om deze kamer totaal anders in te richten. Heb je je huis strak en modern ingericht? Dan is het misschien juist leuk om van je tuinkamer een romantische plek te maken. Kies voor zachte kleuren en een schapenvachtje op de vloer. Misschien zelfs een (nep) haard? Zo heb je echt een aparte kamer die je veel meer zult gebruiken dan je van te voren had verwacht.

De tuinkamer is ook de perfecte ruimte om een speelhoek voor de kinderen te maken. In de zomer zullen ze er sowieso al vaak zijn, maar in de winter is het de ideale plek om lekker te kunnen spelen, kleuren en tekenen. Je kunt er natuurlijk ook jouw hobbyruimte van maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Als de basis maar goed is

De basis bestaat natuurlijk uit de vloer, de overkapping en de glazen schuifwanden. De vloer kan gewoon het bestaande terras zijn, maar je kunt er natuurlijk ook een mooie nieuwe vloer van hout of tegels in (laten) leggen. De glazen schuifwanden bestel je online, het samenstellen gaat daar gemakkelijk. Kom je er toch niet helemaal uit of heb je vragen over de montage? Dan zit er een team voor je klaar dat je vragen graag zal beantwoorden. Je kunt deze schuifwanden zelf plaatsen of je kunt ze laten plaatsen door een team van experts.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen