pinterest
Niet weggooien, maar upcyclen!

Niet weggooien, maar upcyclen!

De upcycling-trend is al een tijdje in opmars. Het idee is dat je bestaande materialen en spullen op een creatieve manier een nieuwe functie geeft, zo maak je van een oude deur bijvoorbeeld een stoel of een leuk bankje! Met kleding wordt dit al veel gedaan, maar meubels lenen zich er ook perfect voor. Met upcycling kunnen meubels er weer jaren tegenaan.

Klustips van Shelly Sterk

Niet weggooien, maar upcyclen! Dat is het motto waarmee Shelly Sterk de mouwen opstroopt in het tweede seizoen van Upcyclen met Karwei. In een nieuwe reeks video’s inspireert de presentatrice en klusser met een upcycling-makeover om zelf met een beetje fantasie, een nieuw kleurtje en een klein budget, oude objecten een nieuwe frisse look én functie te geven.

FotoNiet weggooien, maar upcyclen!

Het geeft zo veel voldoening als je die ‘nieuwe’ zelfgemaakte meubels tegenkomt in huis

Shelly kocht zelf ooit een klushuis en is inmiddels een ware upcycling-expert. “Mijn eigen bouwproject leerde me hoe leuk het is om dingen zelf te kunnen, zoals oude kastjes een nieuw leven geven. Daarbij heb ik in het eerste seizoen van Upcyclen met Karwei een hoop extra skills opgedaan, die indrukwekkend zijn als je het aan vrienden vertelt maar in feite echt heel simpel zijn. Het geeft zo veel voldoening als je die ‘nieuwe’ zelfgemaakte meubels tegenkomt in huis”, aldus Shelly.

FotoNiet weggooien, maar upcyclen!

Een mooier interieur met een klein budget 

Lisa-Marie Klap, Brand & Content Manager bij Karwei, vertelt: “Uit een poll op onze social media-kanalen blijkt dat drie op de vier mensen weleens van upcycling gehoord heeft. Steeds meer consumenten willen zuinig omgaan met spullen en deze zelf opknappen, maar weten niet waar te beginnen. In dat geval is upcyclen een goede oplossing om oude items op een leuke manier te hergebruiken! Wij willen laten zien hoe makkelijk het is om met een klein budget een mooier interieur te creëren.”

FotoNiet weggooien, maar upcyclen!

YouTube en Instagram

Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering op het YouTube-kanaal en het Instagram-kanaal van Karwei. Meer informatie vind je via www.karwei.nl/upcyclen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen