pinterest
Mijn man is klusser

Mijn man is klusser

Kunnen klussen is belangrijker dan het salaris. Dat vindt tenminste dertig procent van de vrouwelijke Nederlanders. Dit blijkt uit een onderzoek van Offerteadviseur onder 1.022 Nederlanders van achttien jaar en ouder met een huur- of koopwoning, uitgevoerd door Panelwizard.

Echte mannen

Voor 48 procent is het klusvermogen zelfs belangrijker dan lekker koken in de keuken. Ook geeft maar liefst 88 procent van de Nederlandse vrouwen de voorkeur aan een partner die kan klussen. “Het lijkt erop dat een aanzienlijk gedeelte van de Nederlandse vrouwen graag ziet dat de partner de handen uit de mouwen steekt”, zegt Ibrahim Agdere van Offerteadviseur. “Let als klusser echter goed op dat er geen misbruik van je wordt gemaakt. Een keer een lampje ophangen of een muurtje witten, dat kan nog wel. Het moet echter niet zo zijn dat je in het weekend, bij ieder (schoon)familielid een ander klusje hebt.”

FotoMijn man is klusser
Een groot gedeelte van de ondervraagden lijkt het ook noodzakelijk te vinden dat mannen voldoende kluskennis hebben. Maar liefst een derde van de respondenten stelt zelfs dat een ‘echte man’ kan klussen. Aan dit vereiste wordt echter in een van de vijf gevallen niet voldaan. Zo zegt negentien procent van de respondenten dat hun partner twee linkerhanden heeft. Met 31 procent zijn het vooral jongeren tot dertig jaar die uitblinken in het doe-het-niet-zelven.
Het is een doodzonde dat zo’n groot gedeelte van de jongeren niet klusvaardig is
Agdere: “Het is een doodzonde dat zo’n groot gedeelte van de jongeren niet klusvaardig is. Als fervent klusser haal ik enorm veel voldoening uit bijvoorbeeld een kleine reparatie. Daarnaast scheelt het ook enorm in de kosten, omdat je niet voor ieder probleem iemand hoeft in te huren.”  

Help mijn man is klusser

FotoMijn man is klusser
Waar een handige partner heel praktisch kan zijn voor kleine reparaties en klusjes rondom het huis, komt het ook nog weleens voor dat hij of zij zichzelf erin verliest. Zo zegt 43 procent van de Nederlandse mannen weleens een klus, zonder goede reden veel later afgerond te hebben dan nodig was.
 
Agdere: “Wij merken dat mannen soms té gemakkelijk over een grote klus denken en gewoon beginnen met het idee van: ‘dat doe ik wel even’. Vaak komen zij er dan pas later dat het veel gecompliceerder is dan ze in eerste instantie verwacht hebben. Wellicht is het dan toch verstandiger om de kluswerkzaamheden aan een professional over te laten. Het is dan ook geen verassing dat wij veel van dit soort projecten tegenkomen op ons platform.”  

FotoMijn man is klusser
 
Offerteadviseur is een onafhankelijke website waarop iedereen offertes kan aanvragen en vergelijken voor ieder soort klus in, op of rondom het huis. Jaarlijks voorziet het platform voor bijna een miljoen bezoekers van kostenindicaties en allerlei handige informatie over verbouwingen en allerlei soorten klussen. Daarnaast vind je op het platform tips en advies over het opstellen en vergelijken van offertes. Het onderzoek is uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Offerteadviseur onder 1.022 Nederlanders van 18 jaar en ouder met een koop- of huurwoning. Bij de selectie van de respondenten is rekening met gehouden met representatieve spreiding wat betreft geslacht, leeftijd, gezinssituatie, arbeidsparticipatie, opleiding en provincies. Bij het beantwoorden van de stellingen had men de keuze uit de opties eens of oneens.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen