pinterest
Milieubewuste verf voor het interieur

Milieubewuste verf voor het interieur

We doen niets liever dan het interieur af en toe te stylen met een trendy lik verf op de muur of het verven van een meubelstuk, dat geeft direct een hele andere sfeer! Toch kan ook verfgebruik in ons interieur veel milieubewuster, zeker nu duurzaam wonen een steeds belangrijker thema wordt.

"Groen" is een grijs gebied

FotoMilieubewuste verf voor het interieur

Bij het selecteren van onze interieurverf maken we gelukkig steeds vaker een milieubewuste keuze, maar we worden nog vaak op het verkeerde been gezet. Verfproducenten gebruiken nog wel eens termen als ‘ecofriendly’ of ‘milieuvriendelijk’ op hun verpakkingen, terwijl dit niet klopt. Veel verfsoorten bevatten niet-afbreekbare ingrediënten: chemische oplosmiddelen en giftige pigmenten. ‘Groen’ is kennelijk nog een te grijs gebied. Verfdeskundige Christel van Bragt, al jaren pleitbezorgster voor ecologische verfsoorten, laat met haar Amazona krijtverf & kalkwas zien dat het ook echt anders kan.

Biologisch afbreekbare krijtverf

Het Amazona-assortiment bevat onder andere een volledig biologisch afbreekbare krijtverf. De verf is ambachtelijk vervaardigd uit uitsluitend hoogwaardige, minerale bestanddelen en natuurlijke pigmenten. Dit maakt de krijtverf 100% natuurlijk en daarmee uniek in Nederland. Het vooroordeel dat ecologisch ook duur is, wuift Van Bragt resoluut weg: “Amazona is niet duurder dan andere A-merken.”

Op je muren is één verflaag vaak genoeg

Doordat Amazona krijtverf alleen natuurlijke kleurpigmenten bevat ontstaan levendige, diepe kleuren. Een Amazona-muur is daardoor altijd anders; de tint verandert met het seizoen en de lichtinval. Het pigment zorgt bovendien voor een perfecte dekking, wat de verf veelzijdig en gemakkelijk toepasbaar maakt. “Het is niet nodig om je meubels eerst te schuren of ontvetten met agressieve middelen, je kunt direct aan de slag. En op je muren is één verflaag vaak genoeg.” Van Bragt wil interieurliefhebbers zoveel mogelijk adviseren en inspireren met haar ecologische verf en de veelzijdigheid ervan. Haar bevindingen bundelde ze in haar boek ‘Krijtverf en Kalkwas’. 

Voorbeelden van krijtverf in het interieur

FotoMilieubewuste verf voor het interieur
Op de achtermuur van de slaapkamer krijtverf Amazona Misty Taupe

FotoMilieubewuste verf voor het interieur
Eetkamer met sfeervolle krijtverf Amazona Vert de Bleu

Foto boven artikel: anoukdekker.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen