pinterest
Mini sterren in huis

Mini sterren in huis

Het is misschien wel de meest verwaarloosde plant van na de kerst, de kerstster. Tegenwoordig zijn ze er ook in mini versies, van nog geen 8 cm hoog. Ze hebben net als de grote varianten opvallende, stervormige schutbladeren in warme herfstkleuren maar ook wit of roze. De botanische mini’s, verkrijgbaar vanaf november, zijn niet alleen leuk om te zien, ze nemen ook nauwelijks ruimte in en zijn licht van gewicht. Bovendien nodigen ze uit tot creativiteit totdat je overal sterretjes ziet. Dus, decoreren maar!

Veelzijdig

FotoMini sterren in huis

Kleine planten zoals mini-sterren hebben een praktisch voordeel. Je kunt ze onder meer in een platte schaal op tafel zetten zonder dat het zicht belemmerd wordt en ze passen prima in een open kast zonder klem te zitten tussen de ‘verdiepingen’. Presenteer ze ook eens op een verrassende manier. Ga op zoek naar alternatieve potten zoals koffiekopjes of conservenblikjes. Maak gaatjes aan de zijkant en rijg er een ophangdraad door. Zo heb je met weinig moeite originele plantenhangers. Mini-sterren zijn eveneens zeer geschikt als kerstdecoratie… Hang ze dus gerust als kerstballen in de kerstboom. Ben je van plan om kerststukjes te maken? Plant mini-sterren in een schaal en zet er bijpassende kaarsen tussen!

Klein onderhoud

FotoMini sterren in huis

Mini-sterren vragen vanwege hun kleine formaat (en tere wortelgestel) een andere manier van watergeven dan standaard met een gieter. Dompel de kluit minimaal eens per week onder in lauw water. Als er geen luchtbelletjes meer verschijnen, hebben de plantjes voldoende vocht. Laat ze vervolgens nog eventjes uitlekken. Zet de sterren op een lichte plek, op enige afstand van radiatoren, open haard of kachel. Zo blijven deze kleine eyecatchers lekker lang stralen. Poinsettia in kleine (en grote!) maten zijn vanaf begin november verkrijgbaar bij onder meer tuincentra, bloemisten en supermarkten.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen