pinterest
Kunst met een ziel: bronzen beelden van Nancy Faas

Kunst met een ziel: bronzen beelden van Nancy Faas

Ben je op zoek naar een stijlvolle eyecatcher in het interieur? Kunst heeft een grote impact op de sfeer in huis en geeft elke kamer een uniek karakter. In de luxe interieurs waar wij over schrijven, zien wij vaak de mooiste kunstwerken. Zo kwamen wij ook de intrigerende bronzen beelden van kunstenaar Nancy Faas tegen. Schitterende sculpturen met een verhaal, waar we meer over willen weten.

FotoKunst met een ziel: bronzen beelden van Nancy Faas

Bronzen beelden

Met haar kunstwerken wil Nancy Faas mensen aan het denken zetten, ze vertelt er verhalen mee. Alleen mooi werk maken, is voor haar niet genoeg. Inspiratie voor haar bronzen sculpturen vindt Faas overal: in steden, kerken, de geschiedenis, maar ook in de mens en de natuur. De intrigerende stillevens zijn tot in de kleinste details uitgevoerd. Haar werken bestaan uit voorwerpen waar ze doelbewust naar op zoek gaat, of die ze zelf vormgeeft. 

FotoKunst met een ziel: bronzen beelden van Nancy Faas

De prachtig afgewerkte bronzen stillevens van de meest uiteenlopende objecten zijn intrigerend. Voor haar serie bronzen Pronkstukken & Lustobjecten heeft ze zich laten inspireren door de stillevens uit de Gouden Eeuw. In deze tijd werd veel gebruik gemaakt van symboliek; bijna elk voorwerp had een betekenis. Het ging niet alleen over weldaad en overvloed, maar ook over verleiding, trouw, lust, bedrog, leven en dood. 

FotoKunst met een ziel: bronzen beelden van Nancy Faas

Nancy werkt momenteel aan een nieuwe serie bronzen sculpturen. "Fifteen Minutes of Femme is een nieuwe serie bronzen geïnspireerd door en voor vrouwen. Deze serie is een ode aan de vrouw en vertegenwoordigd de kracht van de vrouw in vele verschijningsvormen. Een levend kunstwerk, waar mensen aan deelnemen en onderdeel van worden door middel van onder andere Social Media en het nemen van selfies als onderdeel van het werk. De bronzen MUZEN vertellen allemaal een eigen verhaal, het zijn verhalen uit het verleden, uit de toekomst en het nu.

Het creëren van een brons is een intensief proces: van schetsen tot het maken van mallen, gieten, lassen en uiteindelijk schuren en patineren. Nancy werkt vanuit haar atelier in Blaricum Nederland, met de bronzen exposeert ze in binnen- en buitenland. Bezoek voor meer informatie over de bronzen sculpturen: nancyfaas.com

FotoKunst met een ziel: bronzen beelden van Nancy Faas

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen