pinterest
Nederlander beoordeelt eigen barbecueskills met een 7

Nederlander beoordeelt eigen barbecueskills met een 7

Onverwachts werd het de afgelopen week perfect barbecueweer. Het blijkt dat Nederlanders namelijk 23ºC beschouwen als de meest ideale temperatuur om te barbecueën. Hoewel de meeste Nederlanders uitsluitend de barbecue met lekker weer aansteken, wordt er door een kwart van de Nederlanders in de lente en zomer toch ook bij lage temperaturen of zelfs met regen buiten gekookt. Dat blijkt uit een barbecueonderzoek van webwarenhuis fonQ.nl dat onder 842 landgenoten is uitgevoerd. In aanloop naar het mooie weer steeg de barbecue-verkoop de afgelopen week met 160 procent ten opzichte van de week ervoor. 

Barbecueën bij mooi & slecht weer

FotoNederlander beoordeelt eigen barbecueskills met een 7
Voor ruim driekwart van de Nederlanders is het weer een bepalende factor om wel of niet te barbecueën. Tweederde daarvan barbecuet alleen bij temperaturen boven de 20 graden en droog weer, terwijl een derde alleen de barbecue afblaast wanneer het regent. Een kwart van de Nederlanders geeft aan zich in de lente en zomer niet te laten beïnvloeden door temperatuur of neerslag en ook bij slecht weer de barbecue aan te steken. Opvallend is dat ruim 40 procent van de Nederlanders aangeeft ook in de herfst- en wintermaanden te barbecueën. 

Barbecue en het EK voetbal

De verjaardag wordt het meest genoemd als speciale gelegenheid om te barbecueën (82%), gevolgd door een buurt- en personeelsfeest (56%) en het EK of WK voetbal (47%). Desondanks betekent de afwezigheid van Nederland op het EK voetbal niet dat Nederland deze zomer minder zal barbecueën. Slechts zeven procent geeft aan te denken minder te zullen barbecueën nu Nederland niet deelneemt aan het EK voetbal.

Echte carnivoren 

FotoNederlander beoordeelt eigen barbecueskills met een 7
Nederlanders blijken echte carnivoren wanneer de barbecue wordt aangestoken. Ruim 98 procent legt in ieder geval vlees op de barbecue. Ook vis (55%) en groenten (52%) worden steeds populairder. De vegetarische barbecue (8,4%) is nog niet populair in Nederland. Daarbij blijkt knoflooksaus (27%), gevolgd door satésaus (22%), het meest populaire sausje voor bij de barbecue te zijn en eindigt barbecuesaus op de derde plek (18%). Als bijgerecht mag stokbrood niet ontbreken. Voor ruim de helft van de Nederlanders is stokbrood het meest favoriete bijgerecht, gevolgd door een salade (23%). Tot slot beoordeelt de Nederlander zich qua barbecueskills gemiddeld met een 7. Ongeveer een kwart van de Nederlanders heeft weinig vertrouwen in zichzelf en geeft zich een 6 of lager. 
Bekijk hier lekkere recepten voor de barbecue...

Koop hier uw BBQ

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen