pinterest
Nederlands talent ontwerpt bijzondere deurklink

Nederlands talent ontwerpt bijzondere deurklink

De moderne Design collectie deur-, raam- en meubelbeslag van Dauby omvat unieke ontwerpen van hedendaagse topdesigners. Authentieke vormen met een eigen verhaal en de handtekening van de meester. Echte blikvangers in een strak en hedendaags interieur, dat zijn de deurklinken van Philippe Starck, Enrico Baleri, Hannes Wettstein, Giacomo Giustizieri én de Nederlander Dirk Ploos van Amstel. 'Wij zoeken ook actief naar jong en veelbelovend talent, zo is de samenwerking ontstaan met Dirk Ploos', vertelt Dauby

Bijzondere designer 

FotoNederlands talent ontwerpt bijzondere deurklink

Dirk Ploos van Amstel beseft namelijk maar al te goed dat een ontwerp ten prooi valt aan appropriation. Dat komt erop neer dat de eindgebruiker het ontwerp zich sowieso toe-eigent. Gevolg? Het uitgangspunt voor alle ontwerpen van Ploos van Amstel zijn de gebruiker en de manier waarop die het product hanteert.

Dirk Ploos van Amstel zwaaide in 2005 af aan de Universiteit Utrecht met een diploma Master of Arts in User Interaction Design op zak. Daarna ging hij aan de slag als projectmanager en functioneel developer, tot hij terugkeerde naar de Universiteit Utrecht. Nu staat hij aan de andere kant van de aula, als lector en coördinator van het projectenbureau ‘Nieuwe Dingen Doen’.

Een buitenbeentje in productontwerp 

FotoNederlands talent ontwerpt bijzondere deurklink

In 2001 opende Ploos van Amstel zijn eigen studio in Maastricht. Daar ontwerpt hij vol passie producten als meubels, kapstokken en deurklinken. Typisch is dat Ploos van Amstel de constructie in deze designs niet verbergt, maar er juist de aandacht op vestigt. Neem nu de deurklink Shut the Door, Have a Seat. Die haalt het mechaniekje dat normaal in de deur zit naar buiten en versmelt het harmonieus met de klink zelf. Een welkom contrast met de traditionele designstijl die de constructie van voorwerpen net achter een strakke vormgeving verstopt.

Dit ongewone ontwerp is opgenomen in het spectaculaire herinrichtingsplan van hot spot TOKYO EAT, het restaurant van cultuurtempel Palais de Tokyo in Parijs. 'Het is de eerste deurklink die een Design Award won op de Biënnale Interieur', klinkt het bij Dauby. Shut the Door, Have a Seat (SVING) is nu exclusief bij Dauby verkrijgbaar.

Meer weten? Vraag vrijblijvend informatie aan of bezoek de website Dauby.be

Dauby

Uniek en handgemaakt deur-, raam- en meubelbeslag

Informatie aanvragen bij Dauby

Hoe wilt u de informatie ontvangen?

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen