pinterest
Nieuw huis kopen? Hier moet je op letten!

Nieuw huis kopen? Hier moet je op letten!

Het kopen van een nieuw huis is ontzettend spannend en gaaf, ook als het niet de eerste keer is. Misschien wil je wel een groter huis, omdat je toe bent aan de volgende fase in het gezinsleven of wil je juist iets kleiner wonen, nu de kinderen uit huis zijn. Het kan natuurlijk ook zijn dat je op dit moment een stuk beter verdiend dan toen je je huidige huis kocht en vind je het tijd om lekker uit te breiden. Hoe de situatie ook is, het is een spannende tijd waar veel op je af gaat komen. We helpen je alvast op weg met de belangrijkste dingen die je kunt regelen.

Je maximale hypotheek berekenen

Het eerste wat je je moet afvragen is: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Of je nu voor het eerst een huis koopt of je derde, het is verstandig om eerst een bezoekje te brengen aan een hypotheekadviseur. Hij kan je adviseren in hoeveel maandelijkse lasten je kunt dragen, maar ook berekenen wat je maximaal kunt lenen. Het is dus verstandig om deze stap eerst te doorlopen, voordat je überhaupt op zoek gaat naar een nieuwe woning. Zo voorkom je teleurstellingen en te hoge verwachtingen. Via www.hypotheek24.nl kun je gemakkelijk onlineadvies ontvangen, en dat binnen vierentwintig uur!

De huizenjacht starten

Als je de financiële details op orde hebt, kun je daadwerkelijk op huizenjacht. Via huizensites als Funda kun je goed op de hoogte blijven van de beschikbare huizen in de woningmarkt, maar kun je ook gericht zoeken per buurt. Zeker als je een bepaalde buurt of straat op het oog hebt, kun je deze gemakkelijk monitoren online. Mocht je het lastig vinden om een juiste woning te vinden, kun je altijd overwegen om een aankoopmakelaar in te schakelen. Deze weet precies wat jouw wensen zijn en gaat gericht samen met jou op zoek.

Wees kritisch bij bezichtigingen

We snappen dat de woningmarkt nu niet ideaal is en je van geluk mag spreken als je eenmaal in aanmerking komt voor een huis. Tegelijkertijd moet je wel kritisch blijven en je afvragen of je niet veel te veel geld betaald voor wat je krijgt. Je moet jezelf een paar vragen stellen per woning. Is de prijs reëel? Moet je nog veel eigen geld inleggen en kun je deze investering terugverdienen? Is er voldoende ruimte mocht je besluiten kinderen te willen? Voordat je een huis koopt, moet je deze vragen allemaal met een “ja” kunnen beantwoorden.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen