pinterest
Nieuwe designs van Leolux

Nieuwe designs van Leolux

Tijdens de grote internationele interieurshow (18 tot 24 januari) in Keulen introduceerde Leolux enkele nieuwe ontwerpen. Allen uiteraard in prachtig design, zoals we dat gewend zijn van Leolux. Zo werd een nieuwe eetkamertafel, een bank, eetkamerstoelen, een salontafel en verschillende karpetten aan het grote publiek voorgesteld. Bekijk hier de nieuwe meubels van Leolux:

Aurelio, eettafel van Europees eiken

FotoNieuwe designs van Leolux

Leolux introduceerde de eettafel Aurelio. Met dit ontwerp gaf ontwerper Hugo de Ruiter de houtbewerkers de gelegenheid hun vakmanschap te etaleren. De afgeronde hoeken zijn uit één stuk hout vervaardigd en is het resultaat van pure vakmanschap en een hoogwaardig productieproces. Een bijzonder detail van de eetkamertafel is de nerfrichting van de houten hoekdelen. Deze loopt parallel aan de nerf van de poten, die diagonaal op de hoeken zijn geplaatst. Voor het vervaardigen van deze massief houten tafel wordt uitsluitend het mooiste Europese eikenhout gebruikt.

Balanza, een bank met stevige zit

FotoNieuwe designs van Leolux
Balanza biedt een bepaald soort evenwicht dat herkenbaar is bij goed design. De royale superzachte armkussens ondersteunen arm of hoofd, terwijl de stevige zit als de mee-verende rug zorgen voor een ongekend hoog comfort. Het ontwerp van de bank is geïnspireerd op de succesvolle Bora-reeks van Leolux uit de jaren tachtig. Het comfort en de schoonheid van het originele ontwerp werd door ontwerper Axel Enthoven aangepast aan deze tijd. Zo ontstond een bankenserie die weliswaar herinnert aan de 'classic' van Leolux, maar dat ook een op zichzelfstaand design is.

Eetkamerstoel Mara 

FotoNieuwe designs van Leolux

Deze eetkamerstoel wordt eetkamerfauteuil genoemd en is een ontwerp van Christian Werner, die herkenbaar is aan de rondingen van de zitkuip, de nonchalance van de bekleding en de verfijnde afwerking. Omdat de stoel bij vele eigentijdse stijlen past, heeft de designer ook vier verschillende onderstellen gecreëerd: massief eiken poten (Palo), een stalen draad-onderstel (Outline), een draaivoet (Cruz) of een onderstel op wieltjes (Twist).

Salontafel Tilio

FotoNieuwe designs van Leolux
Deze salontafel Tilio is gemaakt naar een ontwerp van Stephan Veit. Tilio heeft slechts drie poten, die bovendien meerdere kleuren kunnen aannemen. Twee poten volgen de kleur van het hoofdblad, de derde volgt het bovenblad. Bij de salontafel kan dit bovenste blad ook nog eens draaien. De bijzettafel verplaats je in zijn geheel naar de plek waar hij het best zijn functie vervult.

Leolux introduceert handgetufte karpetten ‘Seasons’

FotoNieuwe designs van Leolux

De Seasons collectie is exclusief voor Leolux ontworpen door Claire Vos. De karpetten hebben een unieke vorm, drie zachte ronde hoeken en één rechte. Hierdoor sluit hij mooi aan in een hoek, of onder een hoekbank. Alle Seasons karpetten zijn uitgevoerd in vier poolhoogtes en meerdere kwaliteiten wol. Ze zijn leverbaar in twee maten en in vier verschillende kleurthema’s, genoemd naar de seizoenen.

Bekijk hier meer voorbeelden van meubels

Bron: Leolux

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen