pinterest
Knallende nieuwe IKEA collectie vol retroprints

Knallende nieuwe IKEA collectie vol retroprints

De nieuwe AVSIKTLIG limited collectie van IKEA is een spannende samensmelting van prints uit de jaren 70 en prints van nu. De vertrouwde IKEA producten krijgen een nieuwe uitstraling in 14 vernieuwde eigentijdse designs. Deze knallende limited collectie is vanaf mei 2017 verkrijgbaar bij IKEA.

Speelse IKEA collectie van jonge designers

FotoKnallende nieuwe IKEA collectie vol retroprints
IKEA en 10-gruppen hebben de handen ineengeslagen voor de AVSIKTLIG limited collectie. In samenwerking met 10-gruppen ontwerpers hebben drie jonge designers van IKEA - Iina Vuorivirta, Ida Pettersson en Hanna Dalrot - deze speelse collectie gecreëerd. 10-gruppen lanceert nieuwe collecties altijd op een poster. Geheel in die traditie heeft IKEA alle prints van de AVSIKTLIG limited collectie op een poster gezet.

In het midden van de poster staat de klassieke print Kuba van Inez Svensson (1932-2005).

Kuba op je bank

FotoKnallende nieuwe IKEA collectie vol retroprints
Het geometrische patroon van Kuba komt uit de allereerste 10-gruppen collectie van 1972 en is verkrijgbaar als hoes om de KLIPPAN 2-zitsbank van IKEA een retro look te geven.

Groene Djungel

FotoKnallende nieuwe IKEA collectie vol retroprints
Hanna Dalrot laat zich inspireren door de natuur en gebruikt vaak organische vormen, zo ook voor het AVSIKTLIG beddengoed. Ze vertelt: “Ik wilde spelen met het patroon en tegelijkertijd laten zien dat het met de hand gemaakt is.” De prints combineren mooi met het Djungel patroon van Carl Johan De Geer van 10-gruppen. Dit design was oorspronkelijk te gewaagd, maar is na ruim 40 jaar nu toch in productie genomen.

Kleurrijke comeback

FotoKnallende nieuwe IKEA collectie vol retroprints
Britt-Marie Christoffersson van 10-gruppen maakte in 1980 de speelse Jazz print. Nu maakt het patroon van gekartelde lijnen een kleurrijke comeback. IKEA designer Ida Pettersson laat zich graag inspireren door 10-gruppen. “Ik houd van de kleurige, stoere stijl”, vertelt ze. Dat is ook goed te zien in haar knallende print vol fantasievormen, die is uitgevoerd in dezelfde kleuren als het patroon van Jazz.

Zwart-wit Jamaica

FotoKnallende nieuwe IKEA collectie vol retroprints
Birgitta Hahn maakte de oorspronkelijke 10-gruppen print Jamaica op een warme zomerdag aan de kust bij Stockholm in 1978. Voor de AVSIKTLIG limited collectie is het originele design in zwart-wit uitgevoerd. De hoes voor de KLIPPAN 2-zitsbank, gordijnen en borden met deze print blijven langer verkrijgbaar dan de rest van de collectie.

Streep door lijnen

FotoKnallende nieuwe IKEA collectie vol retroprints
Strepen zijn het handelsmerk van de prints van Tom Hedqvist, medeoprichter van 10-gruppen. Zijn collega Ingela Håkansson Lamm heeft een nieuw geometrisch patroon ontworpen voor de AVSIKTLIG limited collectie, waarin de verticale en diagonale lijnen verspringen. Ook Anders Wenngren van 10-gruppen maakte een gestreept patroon, dat doet denken aan een doolhof.

Speelse stippen

FotoKnallende nieuwe IKEA collectie vol retroprints
IKEA designer Iina Vuorivirta is gefascineerd door stippen en de verschillende bewegingen die stippen kunnen creëren. Haar print voor de AVSIKTLIG limited collectie is het levende bewijs daarvan. De zwarte of blauwe stippen geven borden, kopjes en kussens een speelse uitstraling.

De AVSIKTLIG limited collectie is vanaf mei 2017 verkrijgbaar bij IKEA

Download de brochure

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen