pinterest
Het bestaat! NK parket leggen

Het bestaat! NK parket leggen

De twintigste(!) editie van het Nederlands Kampioenschap Parketleggen (NKP) vindt plaats tijdens de Interieur Collectie Dagen (InCoDa). Tijdens dit kampioenschap laten de beste parketteurs van Nederland zien wat ze in huis hebben aan kennis en vaardigheden. Het NKP wordt georganiseerd door Platform Parketbranche. Er doen dit jaar meer parketteurs mee dan in 2017, namelijk 28 (21 senioren en 7 aspiranten) nu tegenover 24 (17 senioren en 7 aspiranten) vorig jaar.

Strijden om de wisselbokaal

FotoHet bestaat! NK parket leggen

Het NKP staat open voor alle parketteurs in Nederland en wordt gezien als de ultieme uitdaging om het vakmanschap en ervaring te laten zien. Het NKP bestaat uit twee groepen deelnemers: senioren en aspiranten. Voor alle deelnemers geldt dezelfde opdracht, welke uitgevoerd wordt in 8 mm dik tapis op een ondergrond van 150x150 cm.

Tijdens de NKP-Workshopdag (maandag 3 september) krijgen de deelnemers de opdracht te zien en lichten de sponsors toe waar men specifiek op moet letten. De senioren strijden om de Rien Bouwmeester wisselbokaal en de aspiranten om de Ad van Mierlo bokaal. Bovendien laat de Plinten en Profielen Centrale (PPC) de bedrijfsauto van beide winnaars voorzien van speciale NKP-belettering.

Daarnaast krijgen alle deelnemers de inmiddels bekende glazen standaard als aandenken en daarbovenop een voucher van 150 euro die ze bij de sponsors kunnen besteden. Ook worden de deelnemers tijdens het NKP voorzien van een speciaal NKP-outfit.

Het NKP vindt plaats op de beursvloer, in de wedstrijdarena van InCoDa. De helft van de deelnemers start op zondag 16 september en de andere helft op maandag 17 september. Op dinsdag 18 september komen alle deelnemers in actie om hun opdracht af te werken (schuren en in de olie zetten). De prijsuitreiking is op dinsdag 18 september vanaf 17.00 uur. 

Meer weten over parket, kijk dan hier.

Meer informatie: www.interieurcollectiedagen.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen