pinterest
Ongekend veelzijdige bijzettafel

Ongekend veelzijdige bijzettafel

De bijzettafel met inklapbaar onderstel die Hans J. Wegner in 1970 ontwierp, werd opnieuw geïntroduceerd door Carl Hansen & Søn. Deze ronde, omkeerbare bijzettafel met een eikenhouten rand en een handvat van gerookt eikenhout is, net als het origineel, verkrijgbaar met een zwart en wit laminaatoppervlak. Daarnaast is de tafel tegenwoordig ook verkrijgbaar met een tafelblad van eikenhout en gerookt eikenhout.

Een stukje geschiedenis 

Carl Hansen & Søn herintroduceert de bijzettafel van Hans J. Wegner, die al in 1970 werd ontwikkeld, maar slechts een beperkt aantal jaren geproduceerd werd. Oorspronkelijk maakte deze tafel deel uit van een serie leunstoelen en sofa's die gemaakt waren van zware, gebogen buizen. Toch bleek de functionele, lage bijzettafel met het slanke onderstel van staal uiteindelijk het langst mee te gaan. De bijzettafel heeft modelnummer CH417 gekregen. 'De bijzettafel van Hans J. Wegner is een ongekend veelzijdig en functioneel meubelstuk dat weinig ruimte inneemt en erg flexibel is, dankzij de vele visuele opties,' zegt Knud Erik Hansen, CEO van Carl Hansen & Søn. 'Het is de perfecte aanvulling op ons huidige productassortiment en onze verwachtingen zijn hooggespannen, zowel vanwege het ontwerp als vanwege de functionaliteit. Dit meubelstuk is de belichaming van onze moderne tijd en sluit aan op de groeiende behoefte aan multifunctionele meubels.'

FotoOngekend veelzijdige bijzettafel

De bijzettafel bestaat uit twee delen – een rond tafelblad en een opklapbaar onderstel – die door Wegner zijn gecombineerd tot een eenvoudige, maar uiterst flexibele oplossing met een lichte en elegante uitstraling. Wegner voorzag het omkeerbare tafelblad met een rand van natuurlijk eikenhout die de omlijsting vormt van een dun, zwart laminaatoppervlak aan één kant, en een wit laminaatoppervlak aan de andere kant. Het verwijderbare en veelzijdige tafelblad leent zich uitstekend voor het serveren van lichte versnaperingen en tussendoortjes. En iets totaal nieuws: het omkeerbare tafelblad is nu ook verkrijgbaar met een afwerking van licht eikenhout en donker, gerookt eikenhout.

Typisch Wegner

Een eenvoudige uitsparing langs de rand doet dienst als handvat. De rand wordt bijeengehouden door een smalle verbinding van gerookt eikenhout die verticaal in het midden van de rand is aangebracht. Hierdoor kan het blad gedragen worden en krijgt het ontwerp tegelijkertijd een verfijnd en functioneel detail – wat typisch is voor Wegner. Het onderstel van de bijzettafel bestaat uit twee delen van massief staal die boven, in het midden en onder aan elkaar zijn bevestigd door middel van een roteerbare koppeling. De doorlopende opstaande buizen houden het tafelblad op zijn plaats. De basis kan worden ingeklapt en, indien nodig, eenvoudig worden opgeborgen. De CH417 is verkrijgbaar met twee verschillende tafelbladen: één met een wit en zwart laminaatoppervlak, en één met een afwerking van licht en gerookt eikenhout. Het tafelblad van beide varianten heeft een rand die gemaakt is van licht eikenhout en een handvat van gerookt eikenhout. Het onderstel is gemaakt van roestvrijstaal. De afmetingen van de tafel zijn 65 cm (doorsnede) en 33,5 cm (hoogte).

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen