pinterest
Trend: Plant bathing voor totale rust

Trend: Plant bathing voor totale rust

Jezelf omringen met veel planten geeft rust. Het wordt Plant bathing genoemd en is een uit Japan overgewaaide nieuwe wellness-trend. Zo voel je je weer helemaal in balans. De kamerhortensia mag daarbij niet ontbreken. Want behalve mooie bloemen heeft deze kamerplant ook positieve invloed op de gezondheid. Het nieuwe seizoen van de kamerhortensia start in februari.

Gezond binnenklimaat

FotoTrend: Plant bathing voor totale rust

In de wintermaanden heb je vaak last van droge lucht in huis. Dat kan klachten opleveren zoals droge huid, hoofdpijn, droge ogen of neus- en keelproblemen. Zet om de luchtvochtigheid te verbeteren een paar kamerhortensia’s in huis! Praktijktesten van Fytagoras Plant Science uit Leiden hebben aangetoond dat hortensia als kamerplant de luchtvochtigheid het best verbetert. Dat gaat als volgt: het gietwater wordt via de wortels opgenomen en weer door de bladeren afgegeven aan de lucht. Juist omdat de kamerhortensia veel water drinkt, is de verdamping zeer hoog.

Groene rust

FotoTrend: Plant bathing voor totale rust

Het leven is al druk genoeg daarom is het fijn een stilte plekje in huis te creëren waar je kunt onthaasten. Gebruik in het interieur geen kakafonie aan kleuren, maar juist zachte tinten, eenheid en ronde vormen. Pastelkleurige hortensia’s zijn ideaal vanwege hun kalmerende uitstraling en bolvormige bloemen. Leg de telefoon of tablet even opzij, schenk een kop thee in en kom helemaal tot rust.

Thuiswellness

FotoTrend: Plant bathing voor totale rust

Een thuiswellness kan ook kleurrijk en gevarieerd zijn. Dat bezorgt je een open-mind doordat je een omgeving vol diversiteit creëert. Combineer bijvoorbeeld accessoires en materialen uit verschillende culturen, landen of tijdsperioden met elkaar. In de eigentijdse, folkloristisch interieurtrend verdienen hortensia’s in heldere kleuren een plaats. Zet de plant in Mediterraan of Aziatisch aardewerk of omkleed de pot met dessinrijke stof. Het resultaat: nieuwe groene energie!

Verzorging

FotoTrend: Plant bathing voor totale rust

De kamerhortensia kun je het beste op een lichte plek zetten, maar liever niet in de volle zon. Belangrijkste verzorgingstip is: regelmatig watergeven. Als de grond licht vochtig aanvoelt, hoef je geen water te geven. Is de grond droog? Geef een flinke slok water. Voor optimale bloei voeg je eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding aan het gietwater toe.

Kamerhortensia’s zijn van begin februari tot en met mei verkrijgbaar bij onder andere tuincentra, supermarkten en bloemisten. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.hydrangeaworld.com

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen