pinterest
Retro is weer in

Retro is weer in

De jaren ’50 en ’60 zijn weer helemaal hot. De felle kleuren, unieke vormen en simpele materialen zijn terug van weggeweest. Wil jij je huis ook wel in een retro jasje gieten? Lees dan deze tips om je stijl te doen slagen.

Ronde vormen

Je geeft jouw woonkamer die felbegeerde retrostijl door op zoek te gaan naar meubels die ronde vormen bezitten. Een eetkamerstoel met afgeronde hoeken, een ronde koffietafel, een bank met ronde leuningen en meer van dit soort stijliconen. De vorm hoeft niet per se een cirkel of ovaal te zijn. Je kunt ook op zoek naar een driehoekig meubelstuk, zolang de hoeken maar afgerond zijn.

Motieven en patronen

Hoewel je graag bepaalde stukken in je woonkamer basic wilt houden, kan het leuk zijn om wat patroon toe te voegen. Ga op zoek naar kussens met drukke motieven; mooi voor op de effen bank. Of wat dacht je van een gemêleerd vloerkleed? Ontdek de mogelijkheden en probeer de effen stoffen en meubels af te wisselen met eyecatchers. Doe dit niet te overdadig. Retro is het mooist als het rustig blijft ogen.

FotoRetro is weer in

Kleuren

Natuurlijk mag aan deze stijl kleur niet ontbreken. Vooral okergeel laat het retro-aspect tot zijn recht komen, maar laat je niet beperken. Ook groen, blauw en roze (met name pastel) zijn prima op zijn plaats. Laat de felle kleuren echter niet overheersen. Gebruik ze meer als een kers op de taart, terwijl je de basis houdt bij bruin met bijvoorbeeld bruin of oranje.

Plastic meubels

Nu heb je zelf misschien meubels van luxere materialen in gedachte, maar de plastic eetkamerstoelen zullen je gewenste stijl naar het volgende level brengen. Natuurlijk hoef je niet je hele kamer te vullen met plastic. Een plastic accent is al voldoende. Om je leefruimte vervolgens weer wat luxer te doen ogen, kun je op zoek gaan naar zo’n prachtige leren of stoffen bank die perfect zal staan in het midden van je kamer.

Teakhout

Een kamer die gebaseerd is op de stijl uit de jaren 50 en 60 is niet compleet zonder teakhout. Kies voor een mooi dressoir of tafel die de rest van je vergaarde meubels kan complimenteren. Vooral de meubelstukken met ronde pootjes die iets schuin staan, zijn de echte retro-exemplaren.

Houten vloer

Hoewel een retrostijl met allerlei vloertypen bereikt kan worden, heeft de houten vloer toch iets authentieks waardoor het de stijl compleet maakt. Wel is het verstandig om na je hele renovatie je inboedelverzekering en opstalverzekering onder de loep te nemen. Zo’n leren bank en houten vloer zijn een behoorlijke investering en het is dus verstandig overal op voorbereid te zijn.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen