pinterest
Ruim helft Nederlanders verkiest haard boven televisie

Ruim helft Nederlanders verkiest haard boven televisie

Nu de herfst officieel begonnen is, genieten we weer vaker van een vlammenspel in de haard. Kalfire, producent van gas- en houthaarden, zag vorig jaar een stijging van 27 procent in de verkoop van hun haarden en deed onderzoek* naar redenen waarom Nederlanders de haard aansteken. Daaruit blijkt dat 58 procent de haard een stuk gezelliger vindt dan de televisie en liever naar een boeiend vlammenspel kijkt dan naar een programma op de beeldbuis.

Glas wijn en boek erbij

FotoRuim helft Nederlanders verkiest haard boven televisie

Kalfire gashaard GP75-59F

Ook werd onderzocht wat de Nederlander het liefste doet bij een knisperend vuurtje. Meer dan de helft (53%) zegt vooral te genieten van de gecreëerde warmte. Ook wordt de haard gezien als de perfecte plek om je terug te trekken met een glas wijn (44%) of een goed boek (42%). De top vijf van activiteiten bij een haard is als volgt:

1. Genieten van de warmte (53%)
2. Een glas wijn drinken met partner, familie of vrienden (44%)
3. Boek of tijdschrift lezen (42%)
4. Gesprek voeren met partner, familie of vrienden (38%)
5. Muziek luisteren (36%)

Liefde bedrijven bij haard

Een andere populaire bezigheid is de liefde bedrijven bij de haard (16%). Dit staat overigens bij mannen (23%) hoger op het wensenlijstje dan bij vrouwen (8%). Onder de iets bravere activiteiten vallen televisiekijken (24%), breien en haken (5%), maar ook werken of studeren (4%).

Naast een warmtebron is een gas- of houthaard ook een bron van gezelligheid in huis.

Naast een warmtebron is een gas- of houthaard ook een bron van gezelligheid in huis. Zo vindt maar liefst 9 op de 10 Nederlanders de haard een echte sfeermaker. Tevens blijkt uit het onderzoek dat 60 procent dit zelfs ziet als het grootste voordeel van de dansende vlammen.

Televisie uit, haard aan

FotoRuim helft Nederlanders verkiest haard boven televisie

Kalfire gashaard met Natural Spark Generator

Hoewel een filmpje kijken op de bank makkelijk tijdverdrijf is, wordt het pas écht gezellig met een haardvuurtje in huis. Voor een mooi vlammenspel is niet per definitie een houthaard nodig; gashaarden kunnen hetzelfde effect bereiken. Beijko van Melick, directeur van Kalfire, licht toe: “Met onze gepatenteerde technologieën als de prestigebrander en de Natural Spark Generator** (NSG) creëren we de beleving van een natuurlijk houtvuur. Onze gashaarden doorstaan dan ook met glans de vergelijking met een authentieke openhaard.”

Eyecatcher in huis

Opvallend is dat een haard niet alleen sfeerverhogend werkt, maar dat 71 procent het ook een eyecatcher in het interieur vindt. “Design is voor ons dan ook een zeer belangrijk aspect bij het ontwerpen van een haard. Een gas- of houthaard is tegenwoordig steeds meer geïntegreerd in het interieur. Zo kan een haard als roomdivider dienen en kunnen deze in boekenkasten of tv-meubels verwerkt worden. Op die manier sluit de haard perfect aan bij je interieur en wordt het zowel een sfeermaker als eyecatcher in huis”, aldus Van Melick.

FotoRuim helft Nederlanders verkiest haard boven televisie

Kalfire 3-zijdige gashaard GP85-50R

*Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Multiscope onder 1.021 respondenten

Kalfire Fireplaces

Mensen verbinden door duurzaam vuur

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen