pinterest
Ruimtetekort in jouw badkamer? Dit is wat je kunt doen!

Ruimtetekort in jouw badkamer? Dit is wat je kunt doen!

De badkamer is de ruimte waar je de dag fris begint of met een warm bad afsluit. Houd de ruimte netjes en geordend om deze niet onnodig druk en rommelig te maken! Zeker, wanneer je deze net gerenoveerd hebt. Vaak moet er ontzettend veel in een badkamer worden opgeborgen. Denk bijvoorbeeld aan de handdoeken, de verschillende sopjes en shampoos, enzovoorts. In combinatie met het gebruik van diverse accessoires hebben huishoudens al snel te maken hebben met ruimtegebrek in hun badkamer. Er zijn verschillende manieren om het ruimtegebrek aan te pakken. In dit artikel zetten we een aantal handige oplossingen voor je op een rijtje!  

Maak gebruik van nisjes of een doucherek

Wanneer je douche omgeven wordt door een stenen muur, zou je hier leuke nisjes in kunnen maken. Deze nisjes bieden je alle ruimte voor de sopjes en shampoo! Daarbij kun je hier een spons in opbergen. Vergelijkbaar met het gebruik van nisjes is de aanschaf van een doucherek. Ook een doucherek biedt veel ruimte om je spullen voor onder de douche in op te kunnen bergen. De doucherekjes worden in verschillende modellen en stijlen aangeboden. Zo vind je altijd een doucherek die past bij jouw stijl. 

Bekijk vooraf goed op welke manier het doucherek gemonteerd moet worden. In sommige gevallen kun je deze met een zuignap aan de wand bevestigen. In andere gevallen moeten er gaten geboord worden.  

Meubel onder de wastafel plaatsen 

Naast de doucherekjes en nisjes, kun je ervoor kiezen om een meubel onder de wastafel in de badkamer te plaatsen. Het is de perfecte plek om bijvoorbeeld je handdoeken in op te bergen, een föhn, enzovoorts. Mocht je hier sopjes en deodorant willen bewaren, dan is het slim om kleine bakjes te bestellen. Zo houd je de lades van het wastafelmeubel geordend en voorkom je dat je sopjes en deodorant al snel door elkaar komen te liggen.  

Schaf badkamer opbergers aan 

In plaats van losse bakjes kun je ook voor stijlvol vormgegeven badkamer opbergers kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een luxe bakje om je sieraden of medicijnen in te bewaren. Deze accessoires komen niet alleen van pas in de kast zelf, maar bijvoorbeeld ook op een klein muurtje of een vensterbank. Onder de badkamer opbergers vind je ook verschillende houders voor bijvoorbeeld je natte handdoeken. Of wat te denken van een haakje voor je badjas? 

Tip: overweeg een handdoekladder van hout. Een houten accessoire past zowel bij een landelijk vormgegeven badkamer als in een moderne ruimte. 


Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen