pinterest
Rust in huis, rust in je hoofd

Rust in huis, rust in je hoofd

Eigenlijk moet je huis een oase van rust zijn. Waar je helemaal kunt ontspannen na een chaotische dag. Waar je niet struikelt over overbodige spullen. Oftewel, tijd om (tijdelijk) afscheid te nemen van een aantal voorwerpen in jouw huis. Dat hoeft echt niet zo moeilijk te zijn!

In dit artikel zetten we items op een rijtje die je minder nodig hebt dan je denkt. Het voordeel van opruimen op deze manier is dat hoe minder spullen je om je heen hebt, meer rust in je hoofd geeft en je concentratie verbetert. We hebben het nodig, die innerlijke rust! 

Boeken die je nog moet lezen

FotoRust in huis, rust in je hoofd

Laten we eerlijk zijn. Hoe groot is de kans dat je eindelijk die pil van Harry Mulisch uitleest? Of dat je na drie jaar eindelijk begint aan die literaire thriller die je destijds op je verjaardag kreeg? Je leest uiteindelijk maar een boek tegelijk. Dus je kunt beter een paar boeken uitkiezen die je echt van plan bent te lezen. De rest kan tijdelijk ‘uit het zicht’ worden gezet. Dan is zo'n kast als deze van House of Mayflower een mooie oplossing. Veel mensen hebben een plank met 'nog te lezen boeken' in hun kast. Maar dat zorgt alleen maar voor onnodige stress. Zonde natuurlijk, want lezen doe je juist ter ontspanning. Loos daarom die boeken die voor een schuldgevoel blijven zorgen.

Verzameling cd’s en dvd’s

FotoRust in huis, rust in je hoofd

Vroeger zocht je op een regenachtige avond toevlucht in je verzameling cd’s en dvd’s. Of je speelde een computerspel via een cd-rom. Tegenwoordig worden deze activiteiten veelal vervangen door Netflix, Spotify en andere multimedia-abonnementen. Gebruik jij cd’s en dvd’s nauwelijks meer? Sla ze tijdelijk op totdat je ze weer nodig hebt.

Spullen die maar blijven liggen

FotoRust in huis, rust in je hoofd

Heb jij een uitpuilende schoenenkast, terwijl je in de praktijk maar twee of drie paar schoenen gebruikt? Dan is het een goed idee om je schoenenkast eens uit te dunnen. Ten eerste kunnen de winterschoenen weg als het zomer is, en vice versa. En met ‘weg’ bedoel ik uiteraard naar de schuur of een andere tijdelijke opslagruimte. Merk je dat je bepaalde schoenen nooit mist? Misschien tijd om ze weg te gooien of weg te geven.

Nog zoiets: souvenirs. Ze kunnen fantastisch zijn. Ze herinneren je aan een prachtige tijd en geven je interieur een leuke Zuid-Afrikaanse twist. Of waar je ook op vakantie bent geweest. Staan de souvenirs in de weg of raak je er een beetje op uitgekeken? Tijd om ze gedag te zeggen.

Te veel tierelantijntjes maken je interieur rommelig. Of oude verkleedkleren. Het kan geen kwaad om je kledingkast van tijd tot tijd aan een kritische blik te onderwerpen. Dat geldt al helemaal voor oude (verkleed)kleren. Je wordt dan nog zo nostalgisch van je oude vakkenvullersblouse, maar… Hoe vaak kijk je ernaar? Hetzelfde geldt voor oude verkleedkleren, cocktailjurkjes die je nooit meer draagt et cetera. Opgeruimde kasten zorgen absoluut voor rust in huis.

Minimalistische keuken

FotoRust in huis, rust in je hoofd

Het staat heel erg hip, al die potten met pasta, rijst, koffie en kruiden. Toch is de nieuwigheid er snel van af. Voor je het weet vergeet je deze voedselwaren te gebruiken. De eerstvolgende keer is de cruesli slap en ruikt de theemix een beetje vreemd. Onder het mom 'less is more': ruim je keuken eens goed op, ook in de kastjes! Er zijn slimme opbergsystemen voor de keuken die het je nog gemakkelijker maken. Verwijder ook producten die over de datum zijn en denk twee keer na voordat je nieuwe producten koopt. 

Rust in huis door externe opslagruimte

Bovenstaande tekst is hier en daar een beetje gechargeerd. Niet iedereen neemt even makkelijk afscheid van spullen. Daarnaast weet je nooit zeker of je iets in de toekomst nog nodig hebt. Kies je daarom liever voor opbergen in plaats van weggooien? Denk dan eens aan het huren van opslagruimte, zodat je thuis wat extra ruimte overhoudt.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen