pinterest
Rust, ruimte en overzicht in huis

Rust, ruimte en overzicht in huis

Veel mensen hebben nog niet eerder van een Professional Organizer of Opruimcoach gehoord. Het is een overgewaaid fenomeen uit Amerika en een opkomend beroep in Nederland en de rest van Europa. Niet zo gek, want tegenwoordig hebben veel mensen veel te veel spullen en is er juist steeds minder tijd om ze te gebruiken, te onderhouden en op te ruimen. Een Professional Organizer helpt je bij het opruimen van je huis of een specifieke ruimte, maar ook om overzicht aan te brengen in de (digitale) administratie, je agenda, financiën en het huishouden behoort tot de mogelijkheden. Kortom het zorgen voor meer rust, ruimte en overzicht in jouw leven!

Je huis en leven op orde

We willen allemaal ruimte en tijd overhouden voor de dingen die we belangrijk vinden. Bovendien heb je rust in je hoofd nodig om efficiënt te kunnen werken, om aandacht te hebben voor je kinderen, meer tijd te hebben om te sporten, te ontspannen en leuke dingen te doen. Het gaat allemaal makkelijker als je huis en leven op orde is. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? We vragen het aan Professional Organizer Marieke Acda-Schoonakker.

Tip van de Professional Organizer: Zorg ervoor dat alles een vaste plek heeft. Zo kun je met een dagelijks opruimrondje snel alles weer op dezelfde plek leggen én het weer gemakkelijk terugvinden. Zorg ook dat die vaste plek een logische plek is, dan hoef je niet lang na te denken 

De bezem erdoor

FotoRust, ruimte en overzicht in huis

Ook het hebben van te veel spullen kost tijd. Buiten het eerdergenoemde gebruiken, onderhouden en opruimen van de spullen, blijf je ze ook verplaatsen. Zeker als je er eigenlijk te weinig ruimte voor hebt. En dat geeft zoveel onrust! Dus: de bezem erdoor. Maar waar begin je? 

Tip van de Professional Organizer: Ga in ieder geval gestructureerd te werk, per ruimte. En als je het lastig vindt of het je veel energie kost, werk dan in blokken van 25 minuten afgewisseld door 5 minuten pauze. Na vier blokken, neem je een half uurtje rust. Zo is het beter te behappen en het verhoogt je focus en productiviteit.

Maak drie categorieën: Weggooien, weggeven en verkopen. Dat kan in stapels, maar ook direct in dozen. En bij het uitzoeken van de spullen, stel je jezelf steeds de volgende vragen:

  • Gebruik ik dit nog/heb ik het nodig?
  • Word ik er blij van?
  • Is dit de beste plek in huis om het te bewaren?

Wat weg kan, doe je uiteraard direct weg. Zo kan je niet in de verleiding komen om het weer in de kast te zetten én het geeft meteen ruimte. De overige spullen krijgen dus een logische, vaste plek en het is nog beter om dit in (gelabelde) opbergers te doen. Zo krijg je echt het overzicht en het staat natuurlijk veel netter en rustiger.

Positief effect

Een opgeruimde omgeving heeft altijd een positief effect. Je wordt minder snel afgeleid en je kunt je beter concentreren en ontspannen. Daar word je blij van en iedereen in jouw omgeving ook.

Een Professional Organizer is er voor iedereen. Voor kleinere opdrachten, maar ook voor grote projecten zoals een hele verhuizing. Voor mannen en vrouwen. Voor singles en gezinnen. Ook voor mensen met ADHD of een (psychische) problematiek, zoals hoarding, biedt een Professional Organizer vaak uitkomst.

Ontdek wat een Professional Organizer voor jou kan doen! Ga naar de website www.organizingenopvoeding.nl en neem vrijblijvend contact op.

FotoRust, ruimte en overzicht in huis

Professional Organizer Marieke Acda-Schoonakker

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen