pinterest
Sterke staaltjes voor in de hal

Sterke staaltjes voor in de hal

Op hoeveel manieren kan een stalen buis worden gebogen? De Duitse ontwerpstudio KaschKasch heeft dit uitgetest bij het ontwikkelen van hun nieuwe kapstok voor blomus. Een kapstok die zo eenvoudig oogt dat de vormgeving de functionele waarde lijkt te overschaduwen. Er is echter meer aan de hand.

De juiste buiging

FotoSterke staaltjes voor in de hal 

KaschKasch heeft zich bij Curl en het uiteindelijke ontwerp laten leiden door drie zaken: fascinatie, onderzoek en eenvoud. Een boeiend ontwerpproces om de stalen buis op de juiste manier te buigen en te komen tot een beeldend en tegelijkertijd functioneel resultaat. En dan de uitdaging om de haken weg te laten die worden gebruikt om jassen aan op te hangen. Wat is daar een goed alternatief voor? KaschKasch heeft exacte berekeningen gemaakt om te zorgen dat er kleerhangers aan de onderste buigingen kunnen worden gehangen. De bovenste buigingen zijn geschikt voor kleinere kledingstukken.

Spiegeleffect

FotoSterke staaltjes voor in de hal

Het ontwerpteam van blomus moest een spiegel ontwerpen die bij Curl past. Dit is Rim geworden. Een ronde spiegel met gerookt glas en een elegant kader van gespoten staal in de kleuren nomad, steel grey en ashes of roses. Curl en Rim zijn vanaf mei verkrijgbaar

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen