pinterest
Stijlvolle deurkrukken

Stijlvolle deurkrukken

Uit recent onderzoek van Intersteel, fabrikant van designdeurkrukken, komt naar voren dat consumenten gemiddeld slechts twee of drie keer deurkrukken kopen. Dit gebeurt veelal wanneer een nieuwe woning wordt betrokken of bij de wat grotere renovaties. Men realiseert zich daarbij steeds vaker dat het standaard goedkope aluminium deurbeslag wel heel weinig onderscheidend is. 'Als men zich eenmaal oriënteert op andere deurkrukken, gaat er vaak een hele nieuwe wereld voor de mensen open', zegt  Paul Jansen, interieuradviseur voor Intersteel.

Woonaccessoire

FotoStijlvolle deurkrukken

Toch is het hang- & sluitwerk niet het eerste waar je aan denkt bij interieurdesign; de meeste aandacht gaat vaak uit naar een vloer- en verlichtingsplan, de keuken- en badkamerinrichting, kleurenschema’s van wanden, vloeren en meubilair. Hoewel raam- en deurkrukken vooral functioneel zijn, kunnen ze, indien goed gekozen, een heel stijlvolle ‘touch’ geven aan je woning en de rest van je interieur prachtig aanvullen. Vergelijk ze met woonaccessoires zoals kussens, beelden en dergelijke die je huis echt verder aankleden. Omdat deurkrukken een soort van onopvallende vanzelfsprekendheid hebben, zien we ze vaak over het hoofd. Maar als je er wel aandacht aan geeft, zijn ze belangrijker dan je denkt.

Deurbeslag

FotoStijlvolle deurkrukken
Deurbeslag is een door kenners gebruikte term voor alles wat op of naast je binnen- en buiten­deuren zit. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan deurkrukken op rozet of schild, maar ook de briefplaat in de buitendeur, de deurbel, de intercom en een deurstopper maken onderdeel uit van het deurbeslag. Jansen: 'Ons onderzoek geeft ook aan dat men stijlvol deurbeslag steeds belangrijker vindt. Mensen met oog voor design letten er steeds vaker op.'

Selecteren

Voor het kiezen van de juiste raam- en deurkrukken, die passen bij jouw huis, kun je het volgende stappenplan volgen:

 1. Zorg voor samenhang
  De stijl van je meubels, de uitstraling van je huis: zorg ervoor dat je er één passend geheel van maakt. Jansen: 'Ik werk als interieurontwerper van showrooms en woningen en hanteer die stelregel ook in mijn eigen werk. Als je bijvoorbeeld deurbeslag voor je voordeur kiest, neem dan gelijk de brievenbus, deurbel en het huiscijfer mee in dezelfde kleur en stijl. Vergeet ook niet dat je de vorm van het beslag op elkaar afstemt, dus geen rechthoekige briefplaat en een ovale beldrukker. Je moet voor samenhang zorgen anders gaat het niet goed.'
 2. Deuren zijn heel bepalend
  Al heb je een huis in jaren dertigstijl, dan hoeft dat nog niet te betekenen dat je je woning ook in diezelfde stijl moet inrichten. Misschien combineer je wel superstrakke en moderne vormen in je interieur. Bepalend daarbij is wel je keuze van de deuren. Zijn die heel strak of juist romantisch met vakjes en kleine raampjes. Dáárop stem je de keuze van je deurkrukken af. En denk dan ook eens aan raamkrukken in dezelfde stijl. Daarmee realiseer je vaak een heel andere uitstraling.
 3. Passende stijlen
  Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieurdesign. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: modern & strak, landelijk & klassiek of vintage & retro. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende designers op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een eigen, finishing touch.
 4. Materiaalkeuze
  Ga je voor RVS of trendy koper, of voor het momenteel zeer gewilde mat zwart. Heeft het materiaal een goede, slijtvaste finish, zodat de kleur mooi blijft en de deurkruk veel minder makkelijk slijt? “We realiseren ons vaak niet dat je een deurkruk soms wel 15 keer op een dag vastpakt. Ben je met 4 personen in een gezin, dan begrijp je dat de kwaliteit van het materiaal veel aandacht verdient”, aldus de interieuradviseur van Intersteel.

Meer voorbeelden van deur- en raambeslag, kijk hier.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen