pinterest
Opvallende leunstoelen van Carl Hansen & Son

Opvallende leunstoelen van Carl Hansen & Son

Leunstoelen met hoge rugleuning, lekker oversized en meteen een echte eyecatcher in de ruimte: dat zijn de Wing Chair en Oculus Chair van de Deense stoelenmaken Wegner. Twee iconische stoelen waarbij de nadruk ligt op ruime afmetingen en lounge-elementen. Beide stoelen staan garant voor zitcomfort, bewegingsvrijheid en hebben een eenvoudig minimalistisch ontwerp. Hoewel de Wing Chair en Oculus Chair 50 jaar geleden al werden ontworpen, zijn ze nog steeds het klinkende voorbeeld van de ideale leunstoel én een blikvanger in de kamer.

FotoOpvallende leunstoelen van Carl Hansen & Son

Wing Chair

De Wing Chair is ontworpen in 1960 en is maar korte tijd in productie geweest. Carl Hansen & Søn hebben het ontwerp in 2006 opnieuw ontdekt en in productie genomen, met behulp van Wegners originele tekeningen. De Wing Chair is een gestoffeerde leunstoel met een massief beukenhouten frame dat wordt ondersteund door aluminium poten voor een perfect contrast. De stoel staat bekend om zijn stilistische expressie, met de karakteristieke armleuningen en de horizontale plooi in de rugleuning, waarmee de vleugelachtige uitstekende hoeken in balans worden gebracht. (www.carlhansen.com)

FotoOpvallende leunstoelen van Carl Hansen & Son

 

FotoOpvallende leunstoelen van Carl Hansen & Son

Oculus Chair

De Oculus Chair is ook ontworpen in 1960. Wegner maakte twee prototypen van de stoel (een met leer en een met stof), maar de stoel werd pas vijftig jaar later in productie genomen toen Carl Hansen & Søn een van de prototypen vond in het huis van de familie Wegner. Net als de Wing Chair heeft de Oculus een massief beukenhouten frame en dunne aluminium poten - een contrast waarmee het sterke karakter van de stoel wordt benadrukt. De stoel is ruim en heeft een brede, ronde rugleuning met uitgesproken armleuningen. Wegners inspiratie voor het ontwerp kwam uit de natuur. Zo combineerde hij organische vormen met eenvoudige, zachte lijnen en een sterke, in het oog springende verschijning. (www.carlhansen.com)

Wing Chair Limited Edition

Om de honderdste verjaardag van de beroemde Deense stoelenontwerper Hans J. Wegner te vieren, hebben Paul Smith en Maharam onlangs in samenwerking met Carl Hansen & Son een limited edition ontworpen van een aantal van Wegners iconische stoelen, waaronder de Wing Chair. In Europa verkrijgbaar via Kvadrat.

FotoOpvallende leunstoelen van Carl Hansen & Son

 

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen