pinterest
Kind uit huis? Grote kans dat jouw spullen worden meegenomen

Kind uit huis? Grote kans dat jouw spullen worden meegenomen

De stap naar zelfstandigheid. Dat is de belangrijkste reden dat studenten uit huis gaan wonen. Mits ze het zich kunnen veroorloven. Want naast de maandelijkse huur moet er natuurlijk geld overblijven voor huisfeestjes, borrels en studieboeken. Dat hoort nu eenmaal bij het studentenleven. Uit onderzoek van KARWEI blijkt dat een derde (35%) van de Nederlandse studenten het zich kan veroorloven om op kamers te gaan. 

Zelf inrichting studentenkamer betalen

FotoKind uit huis? Grote kans dat jouw spullen worden meegenomen

Die zelfstandigheid begint al bij het inrichten van de studentenkamer. Vier op de vijf studenten (80%) doet dit geheel naar eigen smaak. Het merendeel (61%) geeft niet meer dan duizend euro uit aan de inrichting van de kamer. De meeste studenten (75%) betalen dan ook zelf voor de inrichting van hun woonruimte.

Vrouwen kopen vaker nieuwe spullen voor een studentenkamer dan mannen (77% tegenover 67%). Verder blijkt dat 67 procent meubels uit het ouderlijk huis meeneemt, waarbij meer mannen (70%) dan vrouwen (64%) dit doen. Ook tweedehands spullen zijn in trek; zo richt 42 procent hun kamer in met spullen van vrienden of familie en vindt 55 procent pareltjes bij de kringloopwinkel of via Marktplaats.

Dat studenten het niet al te breed hebben, begrijpt KARWEI maar al te goed. Daarom inspireren zij studenten met woon- en klusideeën die volledig aansluiten bij hun studentenleven. Met het stijlvolle en betaalbare assortiment kunnen studenten hun kamer vanaf 16 vierkante meter slim en persoonlijk inrichten zodat zij hun ruimte optimaal kunnen benutten.  

Foto: Karwei

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen