pinterest
Tijd voor het duurzaamste handwerk

Tijd voor het duurzaamste handwerk

Tijdens de Dutch Design Week is het eerste officiële prototype getoond van de in Arte’s maatfabriek vervaardigde designklok. De pendule, gemaakt van granieten restmaterialen, is vervaardigd door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het project is in juni gestart en wordt begeleid door Social Label en Senzer. Topdesigner Joost van Bleiswijk heeft de unieke klok ontworpen. 

Bijzondere samenwerking

 FotoTijd voor het duurzaamste handwerk

De samenwerking met Social Label en Senzer maakt onderdeel uit van de sociale ambities van Arte om het welzijn van mensen te vergroten en om van Arte een inclusieve organisatie maken. Jong, oud, hier geboren of niet, met beperkingen of handicap, iedereen draagt zijn steentje bij. “Wij zijn trots op onze jongeren die dit klokje hebben gemaakt onder begeleiding van Senzer. Wij hopen dat zij zich uiteindelijk kunnen ontwikkelen, zodat ze een baan kunnen vinden op de reguliere arbeidsmarkt”, aldus Hugo van Osch, oprichter van Arte. Tijdens de Dutch Design Week kon men het prototype bewonderen. Binnenkort start de productie van de klok die in de fabriek van Arte wordt gemaakt. De klok is te koop in twee afmetingen; 24 cm en 35 cm doorsnee en is te koop via de website van sociallabel.nl.

Duurzaam genieten

 FotoTijd voor het duurzaamste handwerk

Goed om te weten: ongeveer 75% van het graniet dat Arte inkoopt komt uit India. India is één van de vijf grootste steenindustrieën in de wereld. Arte zet zich al jarenlang in om kinderarbeid en schuldslavernij in groeves in India te bestrijden. Sinds kort is Arte met het Arte Right To Education project in India ook buiten de groeves actief bezig. Dit is een project om de leefomstandigheden van kinderen in India te verbeteren met als hoofddoel zoveel mogelijk kinderen naar school te brengen. 

Meer informatie over Arte

 

 

 

 

 

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen