pinterest
5 X tips voor het verkopen van je huis

5 X tips voor het verkopen van je huis

Ben je van plan je woning te verkopen? Dan wil je als verkoper het liefst de hoogst mogelijke verkoopprijs. Bedenk je eens wat je allemaal kunt doen in je nieuwe woning met het extra geld van de verkoop!

De beste start voor de verkoop is een goede presentatie van je woning met mooie foto’s op een huizenverkoopsite. Hierdoor zullen er meer bezichtigingen plaats vinden, waardoor de kans groter wordt op een hoger bod. Investeer daarom tijd en energie in de styling van je woning vóórdat er foto’s gemaakt worden om op Funda te zetten. We zetten de belangrijkste 5 tips voor je op een rijtje.

1 Ruim op

Dat klinkt makkelijk, maar je hebt opruimen en opruimen. Het hoeft niet meteen op z’n "Marie Kondo’s", maar haal de spullen die niet meegaan naar het nieuwe huis weg. Zet ze op Marktplaats, breng ze naar de kringloop of sla ze op in een (tijdelijke) opslag.

2 Kies voor neutrale kleuren

Over smaak valt niet te twisten, maar er zijn meer mensen die graag witte muren in een woon- of slaapkamer zien, dan uitgesproken (primaire) kleuren als rood en blauw. Koop een paar potten witte verf en schilder de muren. Hetzelfde geldt voor vrolijk en druk behang; leuk voor de kinderkamer destijds, maar misschien ziet de nieuwe bewoner die ruimte als logeer- of werkkamer.

3 Niet teveel meubels

Hoe meer meubels, hoe voller en onrustiger het oogt. Kies liever voor een grote bank met kleed en salontafel, dan een tweezits- en driezits, diverse tafeltjes én losse fauteuils. Zo ziet de ruimte er bovendien ook veel ruimer uit.

4 Vergeet de tuin niet

Een tuin ziet er 10x vrolijker en aantrekkelijker uit met gekleurde plantjes, een tuinset met kussens en bijvoorbeeld een parasol (laat bij voorkeur foto’ s maken als de zon schijnt)

5 Laat kamers niet leeg

Potentiele kopers willen de mogelijkheden zien van de ruimte. Denk na over de doelgroep. Is het een familiehuis? Creëer dan eenvoudig een extra (kinder)slaapkamer met bijvoorbeeld een mooi opgemaakt opklapbed met nachtkastje.

Kom je er zelf niet uit of wil deze klus graag uitbesteden? Denk dan ook eens aan een verkoopstylist, die weet precies wat er nodig is om je interieur te stylen om je woning goed te verkopen!

Voorbeeld voor & na verkoopstyling

Van kantoor naar babykamer:

Foto5 X tips voor het verkopen van je huis

Foto5 X tips voor het verkopen van je huis

Foto's: Pronk Vastgoedstyling

Foto5 X tips voor het verkopen van je huis

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen