pinterest
Trend: Scandinavisch interieur

Trend: Scandinavisch interieur

Scandinavische interieurs spreken tot de verbeelding. Dat komt omdat ze minimalistisch zijn en toch ruimte geven aan gezelligheid. Ze zijn licht van kleur en alles is moeiteloos op elkaar afgestemd. Helder, natuurlijk, puur en simpel. Een paar tips om Scandinavië in je eigen interieur te mengen. 

Kleuren

Het kleurgebruik in een Scandinavisch interieur is puur en licht. Denk aan beige, cognac en olijfgroen. Denk makkelijk, dat is de Scandinavische manier van inrichten. Houd het simpel, licht en matig met kleurgebruik. Zwart, blauw en geel doen het goed in dit soort interieurs, maar de basis is sober.

FotoTrend: Scandinavisch interieur

Natuurlijke materialen

Wie aan Zweden, Noorwegen en Finland denkt, ziet immense bossen voor zich. Veel van dat hout wordt ook gebruikt in Scandinavische interieurs. En dat mag gezien worden. Ook in de badkamer. Of, juíst in de badkamer. Het staat stijlvol en geeft rust. Dat is precies wat je beoogt in deze ruimte, om tot rust te komen, de dag van je af te spoelen en om fijn in wakker te worden.   

FotoTrend: Scandinavisch interieur

Haardvuur

Geen Scandinavisch interieur zonder haardvuur! Deze Scan 65 is een middelgrote houtkachel met een grote vensterdeur, waardoor je perfect zicht op het vlammenspel hebt. Zandsteen of speksteen is geïntegreerd in de kachel, zodat hij warmte blijft geven, ook nadat het vuur gedoofd is. Strakke lijnen en een eenvoudig ontwerp zorgen voor een meubelstuk dat past bij dit interieur. 

FotoTrend: Scandinavisch interieur

Stoffen

Traditionele Scandinavische stoffen worden her en der in huis gebruikt. Het zijn vaak zachte katoensoorten met inheemse symbolen als kruisjes. Beige, wit en blauw of rood met wit worden veelal gebruikt. De slaapkamer is natuurlijk een mooie plek om los te gaan met deze stoffen.  

FotoTrend: Scandinavisch interieur

Sereen hoekje

Decoreer een hoekje met producten van buiten. Spullen die je hebt gevonden tijdens wandelingen bijvoorbeeld. Maar ook persoonlijke attributen als foto's en een gelukssteen. Houd het minimalistisch en licht. Wanneer je foto's van de Noorse fjorden ophangt of een Zweeds rendier heb je natuurlijk gelijk de Scandinavische touch te pakken. 

FotoTrend: Scandinavisch interieur

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen