pinterest
Tuinieren voor de geest

Tuinieren voor de geest

Werken in de tuin is goed voor rust en ontspanning van je geest. Want wie in de aarde wroet, leegt ook zijn hoofd. Het boek Tuinieren voor de geest geeft een inspirerende kijk op de tuin als de plek die rust, energie en zelfvertrouwen geeft.

Hoe we gelukkiger worden van zaaien, wieden en snoeien

In Tuinieren voor de geest onderzoekt psychiater Sue Stuart-Smith hoe tuinieren onze innerlijke wereld beïnvloedt. Het proces van creëren en verzorgen, snoeien en bemesten heeft invloed op ons geestelijke welzijn, het vermogen tot zelfreflectie en op onze creativiteit. Dat blijkt ook uit resultaten van horticulturele therapie, waarbij tuinieren als remedie wordt voorgeschreven om uiteenlopende psychische problemen - van verslaving en depressie tot eenzaamheid en PTSS - te behandelen.

FotoTuinieren voor de geest

Stuart-Smith baseert zich op de neurowetenschap en de psychoanalyse, en put rijkelijk uit haar eigen praktijk en uit het echte leven. Ze laat zien hoe tuinieren zich niet slechts beperkt tot het verzorgen van bloemen en planten, maar dat het helend kan werken en inspiratie kan bieden om de geest te verrijken.

Sue Stuart-Smith is psychiater, doceert aan de Tavistockkkliniek in Londen en werkt voor de National Health Service. Al 25 jaar werkt ze samen met haar man, de beroemde tuinontwerper Tom Stuart-Smith, met veel liefde aan hun prachtige tuin. Meer tuininspiratie

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen