pinterest
5 x tulpen in huis

5 x tulpen in huis

Vanaf januari breekt tulpentijd weer aan en is deze vrolijke voorjaarsbloem ruim 100 dagen volop verkrijgbaar. Tulpen brengen kleur in huis en kondigen het voorjaar aan en zijn een frisse vervanger van de kerstboom! We geven je 5 tips voor tulpen in huis. 

Foto5 x tulpen in huis

Eigenwijze tulpen

Een vaas vol tulpen zorgt voor een beetje leven in de brouwerij. Ze groeien nog vaak een klein stukje door en gaan lekker eigenwijs over de rand van de vaas hangen. Wil je ze zo lang mogelijk rechtop hebben staan? Zet ze dan na aanschaf een half uurtje in de vaas met het inpakpapier of -hoes er nog strak omheen. Dan hebben de stelen zich volgezogen met water, zijn ze steviger en kun je het papier verwijderen. Je kunt ook kiezen voor een hoge (glazen) vaas, die steun biedt aan de stelen. 

Foto5 x tulpen in huis

Tulp met bol

Tulpen voor op de vaas zijn meestal ontdaan van de bloembol. Bij sommige bloemenwinkels vind je ze ook met de bol er nog aan. Een stijlvolle accessoire voor je interieur! Dat benadrukt de oorsprong van de bloem en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Uiteraard wel in een glazen vaas zodat je de bollen met wortels ziet. Als je ze als een korenschoof bindt (of laat binden door bloemist) is het boeket extra stevig en kan je het ook op een platte schaal zetten. Zorg dat de bollen met hun kleine worteltjes net onder water staan.

Foto5 x tulpen in huis 

Buigzame tulpen

De stelen van tulpen kun je in een speciale vorm buigen zonder dat ze knakken. Leg de tulpen eerst een paar uur droog. Je voelt vanzelf wanneer de stelen slap en buigzaam zijn. Vervolgens breng je de vorm aan die jij wilt (bijvoorbeeld gebogen in een ronde vissenkom). Zorg daarbij wel dat de onderkant van de steel onder zit om het water op te zuigen. Dan wordt de steel vanzelf weer stevig.

Foto5 x tulpen in huis 

Voorjaarsmix

Tulpen zijn vriendjes met iedereen, ook met collegabloemen in een vaas. Heel mooi zijn combinaties met bloesemtakken, ranonkels en hyacinten. Zet je tulpen en narcissen bij elkaar? Let dan op: de stelen van de narcis scheiden een soort slijm af, dat andere bloemen sneller laat uitbloeien. Dat kun je tegengaan door de narcissen eerst een dagje in een eigen vaas te zetten. Snijd daarna de stelen opnieuw af (er komt geen nieuw slijm meer) en voeg ze bij de tulpen. Er is ook speciale bloemenvoeding om het slijm van de narcis te neutraliseren.

Foto5 x tulpen in huis 

Vrolijk cadeau

Vraag een willekeurig persoon welke emotie de tulp oproept en grote kans dat het antwoord ‘blijdschap’ is. Al jaren geleden is er een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de tulp de ‘vrolijkste bloem van Nederland’ is. Dat maakt de tulp ideaal om jezelf cadeau te geven, maar ook om je moeder, zus, buurman, partner of collega blij te maken.

Foto5 x tulpen in huis 

Bron: Tulpentijd.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen