pinterest
Unieke wandsystemen sieren de kamer

Unieke wandsystemen sieren de kamer

Het Nederlandse designlabel Valence introduceert de SIMUL sets: Valence producten waarin vorm, kleur en functionaliteit zijn gecombineerd tot functionele wandkunst. De geometrische vormen van Valence brengen rust in het interieur.

"Het doel van het Valence Modulair Wandsysteem is om functies te verbinden totdat het een esthetische meerwaarde geeft aan het interieur."

De naam Simul is niet zomaar gekozen, Simul komt uit het Latijn en betekend gelijktijdig. Ontwerper Sjoerd Jonkers: Het doel van het Valence Modulair Wandsysteem is om functies te verbinden totdat de som der delen een esthetische meerwaarde geeft aan het interieur."

Wanneer je de Simul hebt gevonden die bij jou past kun je deze desgewenst uitbreiden met andere elementen uit het Valence Modulair Wandsysteem. We hebben een aantal voorbeelden voor je op een rij gezet.

SIMUL 1

FotoUnieke wandsystemen sieren de kamer

Een slimme kapstok met 5 haakjes gecombineerd met een spiegel. Met 5 haken biedt hij volop ruimte aan jassen en/of accessoires. Ontwerper Sjoerd Jonkers: "SIMUL 1 is uitgevoerd in neutrale kleurstellingen. Deze set trekt niet teveel aandacht en zal overal passen." Het ophangen van deze wanddecoratie gaat snel en simpel. Je plakt de verschillende elementen gewoon op de muur.

Door de opvallende geometrische vormen binnen het Valence Modulair Wandsysteem kun je eindeloos combinaties maken met andere elementen. Valence brengt een keur aan functionaliteiten in geometrische vormen die perfect samensmelten tot een kleurige wanddecoratie. Je kan de verschillende elementen of SIMUL sets natuurlijk ook gewoon los gebruiken.

SIMUL 2

FotoUnieke wandsystemen sieren de kamer

Combinatie van 3 elementen. Het vilt is uitgevoerd in lichtgrijs wat samen met de kapstok in Sky Blue en de spiegel een dynamische uitstraling geeft. Ontwerper Sjoerd Jonkers: "Deze set brengt dynamiek in het interieur en dat kun je overal toepassen. Zowel in een kantoor als in een slaapkamer zou deze combinatie niet misstaan."

SIMUL 3

FotoUnieke wandsystemen sieren de kamer

Sfeervolle wanddecoratie in warme tinten. Eigentijds maar met een combinatie van materiaal en kleur die heel warm is. OliveGreen, de bronskleurige spiegel en kurk. Hoewel de kleuren best uitgesproken zijn, is dit de populairste SIMUL. Sjoerd: "Met mooie foto's of andere herinneringen op het prikbord maak je het nog warmer."

SIMUL 4

FotoUnieke wandsystemen sieren de kamer

Met de hand gegoten wanddecoratie uit Amsterdam. Combinatie van klok, planthouder en kaarsenhouder gegoten in de lichtgrijze betonlook. De weerschijning van kaarslicht op de muur en de toevoeging van een plantje maken het interieur af. Deze SIMUL is goed als combinatie met andere SIMUL's te gebruiken.

SIMUL 5

FotoUnieke wandsystemen sieren de kamer

Haal robijnrood in huis. Kies voor kleur in je interieur. In SIMUL 5 smelten vorm en functie samen in een kleurrijke wanddecoratie.

SIMUL 6

FotoUnieke wandsystemen sieren de kamer

Met 23 unieke schakeringen in betonkleuren. Deze combinatie is even veelzijdig als sfeervol. 20 Mono tegels in verschillende kleurschakeringen plus een MonoPlanter, Mono kaarshouder en Mono klok maken van SIMUL 6 een sfeervolle combinatie. Alle elementen in deze SIMUL set zijn met de hand vervaardigd in de studio in Amsterdam. Door de subtiele kleurverschillen is geen product gelijk.

SIMUL 7

FotoUnieke wandsystemen sieren de kamer

Spiegel in brons en zilverkleur. Een flinke spiegel aan de wand is altijd handig. Mooi is de combinatie van brons- en zilverkleur. Sjoerd: "Natuurlijk is de afbeelding slechts een suggestie van hoe je de spiegel kunt op de wand kunt bevestigen, zoals alle SIMUL kun je de elementen naar eigen inzicht indelen. Fijn is dat je niet hoeft te boren, je plakt ze zo op de wand."

SIMUL 8

FotoUnieke wandsystemen sieren de kamer

Neutraal en veelzijdig. Deze SIMUL heeft een neutrale uitstraling met één element dat dynamiek brengt en dat is natuurlijk de PentaHook in Sky Blue. Het eigentijdse vilt heeft niet alleen een akoestische functie maar beschermt de muur ook tegen natte jassen. Sjoerd: "Subtiel maar met een kern die zowel dynamisch is als functioneel."

SIMUL 9

FotoUnieke wandsystemen sieren de kamer

Kapstok voor het hele gezin. Een kapstok met ruimte voor 15 jassen of accessoires met vilt dat de muur beschermt tegen natte jassen. Dicht op de muur dus ideaal voor een smalle gang. Sjoerd: "Wanneer je een PentaHook op kinderhoogte hangt heb je een kapstok voor het hele gezin."

SIMUL 10

FotoUnieke wandsystemen sieren de kamer

Unieke wanddecoratie. Sjoerd: "Met deze wanddecoratie heb je een flinke oppervlakte bedekt, daarom heb ik hier gekozen voor ingetogen kleuren. De plantjes en het weerschijnsel van het kaarslicht in de spiegels maken het geheel levendig op een subtiele manier."

Over Valence

De strakke geometrische vormen van het Valence wandsysteem brengen rust in het interieur. Veelal word een interieur rommelig doordat een veelheid aan functies hun plek opeisen. De functies, kleuren en materialen zijn met zorg gecombineerd tot functionele kunst aan de muur.

Je eigen stijl en behoeften zijn steeds het uitgangspunt voor ieder interieurproject met Valence. Om je alvast op weg te helpen heeft ontwerper Sjoerd Jonkers persoonlijk de Simul sets samengesteld die aansluiten bij verschillende stijlen en behoeftes. Wanneer je de Simul hebt gevonden die bij jou past kun je deze desgewenst uitbreiden met andere producten uit de Valence collectie.

De naam Valence is niet zomaar gekozen. In de wetenschap (chemie, natuurkunde en psychologie) komen we de term Valentie veel vaker tegen. De Valentiebindingstheorie luidt als volgt : Het centrale atoom in een molecuul geeft voorkeur aan het vormen van elektronenparen conform geometrische beperkingen. Producten en grondstoffen uit het Valence wandsysteem zijn relatief eenvoudig opnieuw te gebruiken, bij het ontwerp is rekening gehouden met de uitgangspunten van de circulaire economie.

Bijna alle onderdelen van de collectie worden in Nederland geproduceerd, waardoor het mogelijk is de kwaliteit en duurzaamheid van de bronnen te controleren. De lokale assemblage zorgt verder voor banen in Nederland. Heel belangrijk is het platte ontwerp. Dit minimaliseert de ecologische voetafdruk bij verpakking en transport. Sjoerd Jonkers (1983). Geboren in Breda. Na zijn afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academy designLab in 2009 werkt Sjoerd in Amsterdam. De Valence studio is gevestigd in Amsterdam.  

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen