pinterest
Upcycling: blaas oude spullen nieuw leven in

Upcycling: blaas oude spullen nieuw leven in

Wil je je huis iets orgineler ingericht hebben? Ga dan zelf aan de slag. Het is eenvoudiger dan je denkt! Staan er net iets te veel afgedankte spullen in de vergeethoek? Dan is upcycling dé manier om oud en zogenaamd onbruikbaar materiaal om te toveren tot de blikvangers in je interieur!

Nieuw leven

Wie aan upcycling doet, blaast oud of gebruikt materiaal nieuw leven in. Je gaat aan de slag met wat je hebt en maakt het - vaak op een originele en creatieve manier – beter, mooier of heel functioneel. Upcycling is vandaag populairder dan ooit, hét moment dus om je eigen interieur te verrijken met je eigen collector’s item!

FotoUpcycling: blaas oude spullen nieuw leven in

Upcycling is niet hetzelfde als recycling! Als je iets recycled hergebruik je afgedankte spullen. Bijvoorbeeld plastic flessen die omgesmolten worden voor t-shirts en schoenen. Wanneer je iets upcycled, krijgt het een tweede leven doordat het oude materiaal een nieuwe vorm krijgt en daarmee een andere invulling. Bijvoorbeeld pallets worden een bank of tafel.

Creatieve oplossingen

Heb je nog vloerplanken over na het installeren van een nieuwe vloer? Gooi de planken niet zomaar weg, je kan er gemakkelijk creatief mee aan de slag. Een fotokader of kapstok knutsel je zo in elkaar. Of wat dacht je van een authentieke broodplank? Of een kruidenbak voor op het balkon? Moestuinieren was nog nooit zo gemakkelijk!

FotoUpcycling: blaas oude spullen nieuw leven in

Heb je een passie voor cycling? Breng die in huis door een oude ets te upcyclen tot de coolste accessoires. Met een stuk etsband kan je oorringen maken, met een voorlicht creëer je een bureaulamp, ... Of wat dacht je van een cycling head aan de muur? Vergeet de dierenhoofden en ga voor de stoere look!

Designers doen het al

FotoUpcycling: blaas oude spullen nieuw leven in

Dat we in een wegwerpmaatchappij leven, zorgt ervoor dat we heel veel spullen kopen - vaak zonder dat we ze écht nodig hebben - en ze even snel weer weggooien. Maar het kan dus ook anders. En dat dachten heel wat designers en mode-ontwerpers ook.

Stella McCartney ging nog een stapje verder: de Britse ontwerpster gebruikt plastic uit de zee voor een van haar nieuwste collecties.

Terwijl de term upcycling eerst nog voorzichtig in de mond werd genomen, is het vandaag the new cool om aan de slag te gaan met recuperatiemateriaal. Op de catwalk zien we de mooiste jurken of hipste tasjes verschijnen, gecreëerd uit overschotten stof en kledij. Stella McCartney ging nog een stapje verder: de Britse ontwerpster gebruikt plastic uit de zee voor een van haar nieuwste collecties. Ook merken als H&M en Adidas gingen al volop aan het upcyclen. Architecten en kunstenaars gaan dan weer aan de slag met drijfhout, afval of tweedehands spullen om unieke ontwerpen en kunstwerken te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos, de resultaten uniek en prachtig.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen