pinterest
Van klassiek herenhuis naar modern gezinshuis

Van klassiek herenhuis naar modern gezinshuis

In dit herenhuis heeft interieurarchitect Inge Bouman een prachtige balans gecre-eerd tussen de moderne wensen van de opdrachtgever en de authentieke details van dit klassieke pand. “Het ontwerpproces is een zoektocht, waarbij ik, met de wensen van de opdrachtgever voorop, zoek naar de beste oplossing,” vertelt Inge “In dit project is door een tijdloze insteek, het karakter van de oorspronkelijke woning behouden en met de toevoeging van het moderne interieur gevormd tot een fijn gezinshuis.”

FotoVan klassiek herenhuis naar modern gezinshuis

Eén van de wensen van de opdrachtgever was een royale woonkeuken, waar het gezin graag samenkomt en vrienden ontvangt. Om deze wens te vervullen zijn twee ruimtes samengevoegd. De achterzijde van het huis werd voorzien van een nieuwe pui. Hiervoor zijn de oorspronkelijke glas in lood ramen gesplitst en gespiegeld verwerkt in de nieuwe raamkozijnen. Gecentreerd in de breedte van deze nieuwe ruimte werd een groot kookeiland geplaatst. De kamer en suite bestaat uit enerzijds de eetkamer en anderzijds de woonkamer. In beide ruimtes is het originele plafond ornament bewaard gebleven, een ruitpatroon dat in de moderne lichtarmaturen is doorgevoerd. Inge: “De erkerbank is in de woonkamer een echte blikvanger gewor-den.” Deze op maat gemaakte bank is zwevend in de erker geplaatst.

FotoVan klassiek herenhuis naar modern gezinshuis

Alle sanitaire ruimtes hebben een stijlvolle metamorfose ondergaan. Zo is de grote badkamer op de eerste verdieping voorzien van een dubbele inloopdouche, een fijn bad en een op maat gemaakt meubel voorzien van twee wastafels en een lade. Inge: “De badkamer dankt zijn klassieke uiterlijk aan de Moorse patroonvloer en de handgevormde wandtegels. Het mooie olijfhout dat gebruikt is in de meubels en de planken bij het bad, geven warmte aan de sfeer.” Een leuk en praktisch detail is de verschuifbare spiegel, die ’s avonds voor het vierkante raam geschoven kan worden.

Wil je de hele reportage van Inge Bouman en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier UW woonboek!

Inge Bouman: www.ingebouman.nl

Fotografie: Simone Diende

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen