pinterest
Van paardenstal tot luxe woonboerderij

Van paardenstal tot luxe woonboerderij

Trots is Hans Kuijten op dit project! Niet alleen is dit één van zijn eerste particuliere projecten, het is ook de duidelijkste metamorfose van een bestaand gebouw, waarbij zijn ontwerp tot leven is gekomen. Zo’n twee jaar geleden werd de interieur designer Hans Kuijten benaderd door zijn opdrachtgevers. Het was hun grote droom om deze monumentale boerderij te verbouwen tot een luxe woning, waarin de authentieke kenmerken zichtbaar bleven.

Na het volledig strippen van de stal, is de bouw van binnenuit gestart. “Er is als het ware een box in een box gebouwd. Vanaf de vloer tot en met de nok is het gebouw volledig geïsoleerd. De nok en wanden zijn voorzien van professioneel akoestisch materiaal om het geluid in de ruimte te optimaliseren,” vertelt Hans. Door de nok in een donkere kleur te laten spuiten, lijkt de ruimte optisch kleiner en komen de vernieuwde blankhouten dakspanten mooi tot z’n recht. Boven de entree is er een verdieping gemaakt. De speciaal ontworpen trap is een blikvanger in de ruimte en gaat over in een vide, die een prachtig zicht geeft op de hele benedenverdieping.

FotoVan paardenstal tot luxe woonboerderij

De keuken- en woonruimte zijn verdeeld door middel van een roomdivider. Deze wand bezorgt enerzijds de liefhebber een bioscoop ervaring en anderzijds een luxe barkast, bestaande uit tal van kleine, verlichte kastjes, die de dranken mooi presenteren. Aansluitend op de wand is aan weerszijde een open vitrinekast geplaatst. “Hierdoor is de wand mooi uitgevuld, maar blijft de transparantie in de ruimte bewaard.” Kuijten is ook blij met het hoge wandmeubel, die voorzien is van twee in leer beklede deuren. De haardwand is het centrale punt van de living, bekleed met leer en biedt zicht op een fantastisch vlammenspel van een bijzonder grote stalen gashaard.

De luxe keuken is bewust uitgevoerd in een donkere kleur om een fijne sfeer te creëren. De gefineerd eiken fronten zijn zwartbruin gespoten en de werkbladen zijn van bruin marmer met goudader. De twee hanglampen boven het kookeiland geven sfeer en zorgen voor een stijlvolle afzuiging. De bad en slaapkamers op de eerste verdieping zijn met evenveel aandacht ontworpen. Kuijten: “Vooral de badkamer is superluxe, afgewerkt in beton ciré en is voorzien van een infrarood douche en een luxe douchewc.”

FotoVan paardenstal tot luxe woonboerderij

“Het is mooi om te zien, dat we van een oude boerderij, een compleet andere leefwereld hebben kunnen maken. Door de oorspronkelijke staldeuren van glas te voorzien, is het op de dag genieten van natuurlijk licht.” Een goed uitgewerkt lichtplan zorgt ’s avonds voor de sfeerverlichting. Kuijten staat bekend om zijn sfeervolle interieur ontwerpen. “Al mijn ontwerpen stralen huiselijkheid uit, mensen moeten zich thuis voelen!” Op de vraag: Wat zou je in de toekomst graag willen ontwerpen? Antwoordt hij: “Een nieuw interieur voor een internationaal hotel, gelegen in een wereldstad, van top tot teen ontwerpen en uitvoeren.”

Wil je de hele reportage van Hans Kuijten en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier UW woonboek!

Kijk voor meer informatie op de website van Hans Kuijten.

Fotografie: Peter Baas

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen