pinterest
Van pijpenla tot modern herenhuis

Van pijpenla tot modern herenhuis

Een enorme ‘uitdaging’ zo omschrijft interieurarchitect Kees Marcelis de pijpenla, het project in een Amsterdams nieuwbouwhuis. Het huis maakt onderdeel van een serie woningen, gesitueerd aan het water, met een opvallende zilverkleurige gevel. Het huis werd na de bouw casco overgedragen aan de opdrachtgever. Een voordeel, want zodoende was Marcelis vrij om de indeling samen met de opdrachtgever te ontwerpen. “Hoe zorg je ervoor dat een langgerekte ruimte optimaal benut wordt en waar leg je de accenten tot een spannend geheel?”

FotoVan pijpenla tot modern herenhuis

Het in totaal vier verdiepingen tellende woonhuis heeft op de begane grond een afmeting van vijf meter breed, met een diepte van maar liefst 15 meter. Om gebruik te maken van de lengte is er gekozen voor een lang kookeiland, met in het verlengde daaraan de speciaal ontworpen lange eettafel. De diepte van de ruimte wordt extra benadrukt door de op maat gemaakte notenhouten wandkast, die vanaf de keuken doorloopt in het lagergelegen zitgedeelte. Aan de kant van de keuken is het meubel voorzien van high-end keukenapparatuur. In de zithoek is de geïntegreerde gashaard, die opvalt in het strakke wandmeubel.

Het zitgedeelte is gesitueerd aan de waterkant en is door de open vide een hoge ruimte van zes meter. Kees Marcelis koos in deze ruimte voor de breedte. “Door het parket hier in de breedte te leggen, te kiezen voor een ruime zitbank en groot rood karpet, krijgt de ruimte een aangename sfeer.” De kamerhoge gordijnen bieden zonwering en privacy, ook dragen de zachte materialen bij aan een goede akoestiek.

FotoVan pijpenla tot modern herenhuis

Het meest trots is Marcelis op de trappen, die speciaal voor deze woning ontworpen zijn. De glazen wanden zijn ruimtelijk en geven ruim zicht op de zwevende traptreden. ’s Avonds zorgen ze voor een prachtige lichtweerkaatsing, van de verlichting die onder de treden geplaatst is. “Het lichtplan is een essentieel onderdeel in al mijn ontwerpen, mijn opdrachtgevers zeggen wel eens gekscherend, dat mijn interieurontwerpen mooier zijn bij kunstlicht.” Een ander ‘handelsmerk’ van Kees Marcelis is het strakke lijnenspel, die zijn ontwerpen rust, kracht en karakter geven.

Kees Marcelis is een echte mensenmens, hij ontzorgt zijn opdrachtgever graag van A tot Z, neemt ze aan de hand en begeleidt ze door het hele proces heen. De creatieve vrijheid die hij hierbij ervaart is waardevol, ook in zijn zakelijke opdrachten, zoals bij het ontwerpen van een bewaakte fietsenstalling. Marcelis is druk met het ontwerpen en opstarten van een nieuwe productenlijn, die hopelijk in 2021 gelanceerd wordt.

Op de vraag wat zou je in de toekomst graag willen ontwerpen, kwam resoluut het antwoord: “Een crematorium ontwerpen en bouwen, is een lang gekoesterde droom!”

Wil je de hele reportage van Kees Marcelis en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier UW woonboek!

Studio Kees Marcelis www.keesmarcelis.nl

Fotogafie: Danyel Weideman

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen