pinterest
Van schuur tot schuurwoning

Van schuur tot schuurwoning

Nog niet eerder was Interieurarchitect Kees Marcelis zo trots op een project. Dankzij de fijne samenwerking met de opdrachtgever en andere betrokken partijen verliep dit project gesmeerd. Het eindresultaat klopt en is een prachtig voorbeeld waar de liefde voor het vak, met hoogwaardige materialen en respect voor de omgeving samenkomen. “In dit huis wil iedereen wel wonen” geeft Kees enthousiast aan. De voormalige oude schuur is volledig gestript tot alleen het karkas van de gebinten overbleef. Door het geraamte te liften is onder de woning een hele nieuwe fundering geplaatst, voorzien van nieuw leidingwerk waarop het skelet weer is geplaatst.

FotoVan schuur tot schuurwoning

De authentieke details zijn behouden

Een aluminium pui met hoek zorgt voor daglicht en spectaculair uitzicht vanuit de woning. De living en eetkamer zijn gescheiden door een blauwstalen doorkijk haard. Het riante mosterdgroene tapijt zorgt voor warmte, sfeer en verbinding tussen beide ruimtes. De karakteristieke gebinten en het enorm hoge plafond zijn het authentieke bewijs van de voormalige schuur. De open keuken is voorzien van een zwarte kastenwand en een groot kookeiland, dat net als de vloer in het hele huis voorzien is van een betonlook. In deze ruimte is het plafond lager, waardoor er een knusse sfeer ontstaat.

FotoVan schuur tot schuurwoning

Badderen met zicht of de tuin

Vanuit de keuken bereik je de master bedroom met een doorloop naar de aangrenzende badkamer. Deze is voorzien van een vrijstaand bad met uitzicht op de tuin, een toilet en douche die door een stijlvol badmeubel van elkaar zijn gescheiden. De bovenverdieping is opgedeeld in slaapkamers en een luxe badkamer met sauna. Vanuit de gastenslaapkamer heb je via een rond raam een mooie doorkijk naar de woonkamer. Verder zijn de slaapkamers voorzien van een aluminium schuifpui die dankzij de loggia’s in het dak toegang bieden tot een klein terras. Het zinken dak en de hergebruikte rabatdelen geven de buitenkant van de woning karakter.“Ook in dit project hebben we het lichtplan tot in de puntjes toegepast. Naast een paar eyecatchers zijn het vooral de spots die de ruimte fantastisch verlichten. De vloerspots lichten de oude en karakteristieke gebinten aan, waardoor de bewoners overdag en ’s avonds de nostalgie van de oorsprong beleven,” vertelt Kees met trots.

Wil je de hele reportage van Kees Marcelis en die van andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de 6de editie van UW woonboek.

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Kees Marcelis | Studio Kees Marcelis | www.keesmarcelis.nl |

Projectfotograaf: Hans de RooijFoto buitenzijde is van fotograaf: Fabian Boot

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen