pinterest
Zo houd je de warmte buiten

Zo houd je de warmte buiten

Met de aanstaande hittegolf stijgt ook de temperatuur in huis. Onrustige nachten zijn het gevolg. Door overdag ramen en zonweringen dicht te houden en ’s nachts als het afkoelt, de ramen te openen, blijft je woning aangenaam koel. Met goede zonwering kan de opwarming bijna volledig worden voorkomen, omdat de zonnestralen worden tegengehouden voordat deze het glas raken. De nieuwe elektrisch bedienbare VELUX INTEGRA® verduisterende buitenzonweringen combineren effectieve warmtewering met verduistering voor een goede nachtrust.

Altijd een aangename temperatuur in huis

FotoZo houd je de warmte buiten

Om de temperatuur in huis te beperken, is het belangrijk om de inval van zonlicht te voorkomen met behulp van zonwering. Dit geldt zeker bij goed geïsoleerde woningen. De VELUX verduisterende buitenzonwering is nieuw in het warmtewerende assortiment. Ze reduceren zonnewarmte op het dakraam tot wel 85% en verduisteren voor 99%. Het verbeterde ontwerp integreert perfect op het dakraam, werkt op zonne-energie en is op afstand bedienbaar met een vooraf in de fabriek gekoppelde wandbediening. Hierdoor is de zonwering door iedereen snel en eenvoudig te monteren en bedienen. De snellere en stillere motor zorgt voor nog meer wooncomfort.

Smart Home met automatische zonwering en koeling

FotoZo houd je de warmte buiten

Alle elektrische buitenzonweringen zijn eenvoudig te monteren op zowel handbediende als elektrische VELUX dakramen. Om de woning actief te koelen kunnen ze samen met elektrische dakramen worden gekoppeld aan het VELUX ACTIVE binnenklimaatsysteem, dat geheel zelfstandig kan denken en handelen. Als je weggaat kun je met één druk op de vergrendelknop alle ramen in huis in één keer sluiten. Wel zo veilig.

Slimme klimaatsensoren monitoren continue de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie en maken van je huis een smart home. Op basis van dat klimaat of als er hoge temperaturen worden voorspeld, sluiten buitenzonweringen en dakramen zich overdag automatisch om te voorkomen dat je kamer opwarmt. ’s Avonds gaat de buitenzonwering automatisch weer omhoog en worden verschillende ramen beneden en op zolder tegen elkaar opengezet om je huis af te koelen. Aangezien je hiervoor geen airconditioning gebruikt bespaart dit energiekosten. Zo kun je bij aangename temperaturen van de zomer genieten en altijd profiteren van een gezond binnenklimaat.

Het systeem is zo ontworpen dat je het eenvoudig zelf kunt installeren. Het kan via de speciale app verbinding maken met Apple HomeKit, Google Assistent producten en spraak assistent Siri waardoor je gelijk kunt genieten van alle functionaliteiten.

Oplossingen voor iedere behoefte

FotoZo houd je de warmte buiten

Met de uitbreiding van het warmtewerende assortiment is er voor iedere behoefte een VELUX zonweringsproduct beschikbaar. De nieuwe verduisterende buitenzonwering is vooral voor de zomermaanden een interessant alternatief, omdat het de twee belangrijkste functies, warmtewering en verduistering, combineert. Voor ruimtes die een effectieve warmtewering vereisen, maar waar je wel behoefte hebt aan daglicht en uitzicht, bijvoorbeeld op je thuiswerkplek, is de buitenzonwering met transparant screendoek de perfecte oplossing.

Een rolluik blijft de meest effectieve oplossing voor het hele jaar door, met extra functies als een isolerende werking in de winter, optimale verduistering en regen- en hagelcontactgeluidreductie. Alle zonweringsproducten kunnen worden gecombineerd met raamdecoratie, voor daglichtregulatie het creëren van je eigen sfeer, en insectenhorren.

Voor zonwering binnen, kun je hier kijken.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen