pinterest
Ventileren zonder wateroverlast

Ventileren zonder wateroverlast

Om het binnenklimaat in een woning te verbeteren, moet volgens onderzoekers rekening worden gehouden met een aantal factoren: voldoende natuurlijk licht, voldoende frisse lucht, comfortabele binnentemperatuur en een gezonde vochtigheidsgraad. De nieuwe moderne en energie-efficiënte daglichtoplossing van VELUX zorgt naast een goed binnenklimaat in de woonkamer of keuken ook voor een elegante vlakke oplossing op het platte dak.

Daglicht

 FotoVentileren zonder wateroverlast

De VELUX vlak glas lichtkoepel is een zeer functionele en energie-efficiënte daglichtoplossing met een elegant, modern design die zorgt voor voldoende daglicht en frisse lucht in woonkamers, keukens en badkamers. Omdat de isolatie en luchtdichtheid van woningen steeds verder verbetert, neemt ook het belang van goede ventilatie toe. Uit onderzoek blijkt echter dat mensen in de koude wintermaanden hun huis te weinig luchten. Bijna een kwart van alle mensen negeren dat ze de binnenlucht dagelijks moeten vervangen. Ook het binnenshuis drogen van wasgoed is een slechte gewoonte waar men maar moeilijk afscheid van blijkt te kunnen nemen. In Nederlandse woningen is daarom vooral vocht (22 procent) en onvoldoende frisse lucht (24 procent) een probleem. En vochtige huizen hebben een ongezond binnenklimaat dat de kans op ontwikkeling van astma bijna verdubbelt.

Ventilerende lichtkoepel voor natuurlijke ventilatie

FotoVentileren zonder wateroverlast

De nieuwe VELUX INTEGRA® vlak glas lichtkoepel is ideaal voor situaties waar niet alleen daglicht, maar ook voldoende frisse lucht nodig is. Deze elektrische lichtkoepel kan geprogrammeerd worden, zodat hij op vooraf bepaalde tijden opent, sluit of ventileert en een uitgebalanceerd binnenklimaat creëert. De regensensor zorgt ervoor dat hij ook automatisch weer sluit bij de eerste regendruppels. Hij neemt alle zorgen uit handen. Om het daglicht op bepaalde tijden te reguleren kunnen verduisterende en lichtregulerende plisségordijnen worden toegepast.

Inbraakwerend

FotoVentileren zonder wateroverlast

De vlak glas lichtkoepels zijn met hun geharde glasplaat onderhoudsarm aan de buitenzijde, zeer energie-efficiënt en inbraakwerend (Politiekeurmerk Veilig Wonen®). De geluidsisolatie is zeer hoog, dus van de regen of hagel heb je geen overlast. En aan de binnenzijde kan de lichtkoepel strak tegen het plafond worden afgewerkt.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen