Vijf verbouw-tips om de waarde van je huis te verhogen

Vijf verbouw-tips om de waarde van je huis te verhogen

Wil je de waarde van je huis verhogen? Met het verbouwen van je huis maak je het wonen niet alleen aangenamer, het is ook een mooie investering met het oog op eventuele verkoop. UW Woonmagazine maakte voor jou de TOP 5 verbouwingen om de waarde van het huis te verhogen.

1 Investeer in de keuken

De keuken is tegenwoordig vaak het middelpunt van het huis en daarom een in het oog springende ruimte om te renoveren. Greeploze keukenkastjes of een nieuw werkblad geven de keuken direct een ander en modern aanzien. Met het oog op de technische ontwikkelingen van keukenapparatuur is de aanschaf van nieuwe inbouwapparatuur of het installeren van een kokend waterkraan in elk opzicht een aanwinst. Het doorbreken van een muur waardoor een woonkeuken (eventueel) met keukeneiland kan worden gecreëerd is - wanneer het mogelijk is - een meer dan een goede investering.

Woonkeuken bulthaup b3 via design by Juulbulthaup b3 design by Juul

2 Een aanbouw is een grote aanwinst

Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor een aanbouw aan de achterzijde van het huis. Ideaal om de keuken uit te breiden, een grotere woonkamer te creëren of een extra werk-, speel- of slaapkamer te maken. Ook wordt steeds vaker de garage als woonruimte aan de woning toegevoegd. Een uitbouw is een goede investering en loont altijd. Een aanbouw met een lichtstraat of grote glazen zorgen ook voor meer licht in de ruimte, waardoor de kamer groter oogt. Heb je een grote tuin? Een tuinhuis als werkruimte of logeerkamer is ook een mooie investering.

Villeroy & Boch inloopdouche Archtectura

3 Renoveer de badkamer

De badkamertrends zorgen ervoor dat de badkamer opeens is “verouderd”. Een afgeleefde badkamer kan de waarde van je woning doen dalen. Wil je graag investeren in renovatie? Pak deze ruimte dan aan. Koop bijvoorbeeld een nieuw badmeubel met soepel glijdende laden en waterbesparende kranen, kies een spiegel met LED verlichting, plaats vloerverwarming of bouw een ruime inloopdouche met regendouche: dat is niet alleen waarde verhogend, maar is ook een geweldige investering in je persoonlijke welzijn! Kijk hier naar verschillende producten om je badkamer te verbouwen.

Badkamer op zolder via landmark-lofts.combron foto: landmark-lofts.com

4 Maak je leefruimte groter met een verbouwing van de zolder

Vaak wordt de ruimte van de verdieping onder een schuin dak nauwelijks of niet benut. Dat is zonde; er gaat veel mooie ruimte verloren. Met dakisolatie, daglichtsystemen en een stevige vloer kan hier een ruimte worden gemaakt voor vele functies. Een werkruimte, extra slaapkamer en ook een extra badkamer zijn een goede investering waarmee je de waarde van je huis verhoogd. Op de Pinterest pagina van UW Woonmagazine staan inspirerende voorbeelden.

Sauna van CerdicSauna van Cerdic

5 Haal meer uit de kelder

De kelder wordt vaak vergeten, maar kan een hele nuttige en bruikbare ruimte zijn. Isoleer de kelder (daarmee bespaar je ook nog een veel energie en dat scheelt aanzienlijk in de portemonnee) en maak van deze ruimte een speelruimte, wijnkelder, sportkamer of wellnessruimte met sauna. De laatste oplossing is een dubbele investering, omdat zowel de extra ruimte als de wellness een aanzienlijke verhoging van de waarde van het huis is.

 


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen