pinterest
Verhuistips: zorgeloos verhuizen doe je zo

Verhuistips: zorgeloos verhuizen doe je zo

Een verhuizing is meestal niet de meest relaxte periode in iemand leven. Er moet van alles geregeld worden en je bent druk met inpakken en sjouwen. Veel mensen hebben te maken met verhuisstress. En dat is niet zo gek als je bedenkt wat er allemaal moet gebeuren. Toch is het mogelijk om een stuk relaxter te verhuizen dan je denkt. Met deze tips loopt jouw verhuizing op rolletjes.

1. Begin zo vroeg mogelijk van tevoren

Weet je al dat je gaat verhuizen? Of denk je dat de kans aanwezig is dat je binnenkort gaat verhuizen? Zelfs zonder een concrete datum of verhuisadres, kun je al veel doen om je voor te bereiden. Begin op de zolder en in de kelder alvast met het uitzoeken van je spullen. Doe ze in praktische, stevige dozen en label ze duidelijk. Doe spullen weg die je met een verhuizing niet mee wilt nemen of die je niet meer nodig hebt. Door al te beginnen vóórdat je echt concrete plannen hebt, heb je al een hele goede start als de plannen wel concreet worden. En ga je bij nader inzien toch (nog) niet verhuizen, dan zijn je zolder en kelder alvast keurig opgeruimd.

2. Ga op tijd op zoek naar hulp

De volgende vraag: wie gaat je helpen? Om de spullen van het ene adres naar het andere te krijgen, heb je hoogstwaarschijnlijk hulp nodig. Vraag je familie of vrienden? Of regel je een professioneel verhuisbedrijf? In beide gevallen kun je het beste op zoek gaan naar hulp zodra je een duidelijke datum hebt. Je kunt niet verwachten dat iedereen last minute voor je klaar staat.

FotoVerhuistips: zorgeloos verhuizen doe je zo

3. Regel het transport van je spullen

En opnieuw: begin op tijd. Je mag er niet van uit gaan dat je op de dag van de verhuizing nog net op tijd bent om de laatste boedelbak te huren. Want wat doe je als je te laat bent? Bel dus van tevoren met een verhuurbedrijf om te reserveren wat je nodig hebt. Nog een advies: beter te groot dan te klein. Je kunt beter iets meer betalen voor een groter vervoermiddel dan iets minder betalen en vaker moeten rijden. Want daarmee bespaar je misschien wel wat geld, maar het kost je heel veel extra tijd.

4. Gebruik een checklist van administratieve taken

Er zijn handige checklisten te vinden van de administratieve taken die je hebt voor een verhuizing. Zo moet je je nieuwe adres doorgeven aan verschillende instanties, moet je het nieuwe contract tijdig regelen en ga zo maar door. Om te voorkomen dat je belangrijke stappen overslaat is een checklist heel handig. Controleer altijd even of de belangrijkste zaken erop staan door meerdere lijsten te vergelijken. Sommige verzekeraars hebben ook verhuishulp. Zo heeft FBTO een handig overzicht met dingen die je moet doorgeven als je gaat verhuizen.

5. Zorg voor een goede verzekering

Een goede verzekering tijdens je verhuizing zal je veel rust geven. We noemden net al even de checklist, maar de FBTO inboedelverzekering is ook handig als je gaat verhuizen. Deze verzekering dekt je spullen namelijk ook tijdens het verhuizen. Tijdelijk worden je spullen automatisch op 2 plaatsen verzekerd: ze zijn zowel in je oude als in je nieuwe huis gedekt. Daarna gaat je verzekering over naar je nieuwe adres. Tijdens de verhuizing worden je spullen ook verzekerd als er schade ontstaat tijdens het vervoer. Dat geldt ook voor zware meubels die opgehesen worden of voor schade door diefstal. In het geval van diefstal moeten er wel braaksporen zijn. Dus diefstal uit een open aanhanger of een openstaande vrachtwagen wordt niet gedekt.

Een verhuizing brengt vaak stress met zich mee. Maar als je goede voorbereidingen hebt getroffen, scheelt dat al een heel stuk. Het kan bijvoorbeeld heel goed helpen als je al vroeg bent begonnen met inpakken en het inschakelen van de juiste hulp. Door te zorgen voor een goede verzekering tijdens het verhuizen, weet je zeker dat alles ook snel kan worden geregeld als er iets misgaat. En dat is natuurlijk wel een prettig en rustgevend idee. Succes!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen