pinterest
Vier mee, de 10e dag van de duurzaamheid

Vier mee, de 10e dag van de duurzaamheid

Op 10 oktober is het tijd voor de tiende Dag van de Duurzaamheid. En dit jubileum blijkt dat duurzaamheid eigenlijk al heel gewoon is. Grote winkelketens en producenten maken dat samen zichtbaar rondom de Dag van de Duurzaamheid. Want ze doen allemaal mee met de landelijke actie: Laat je duurzaam verrassen!

Duurzaam in huis 

Het kopen van een nieuw bed, klussen in huis, stofzuigen en zelfs vakantie vieren kan vaak een stuk duurzamer. En dat is helemaal niet ingewikkeld nu overal duurzame producten worden aangeboden. Dus ook voor in huis. 

FotoVier mee, de 10e dag van de duurzaamheid
Op het huis leggen we nu wel heel makkelijk zonnepanelen, ze zijn zelfs te koop bij IKEA. Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om zelf energie op te wekken! En GAMMA zet rondom de Dag van de Duurzaamheid de LED-lampen in het zonnetje. Om elektriciteit te besparen. De duo plisségordijnen van Gamma zijn ontworpen om de warmte binnen te houden en besparen zo energie. Auping wil verspilling tegen gaan en heeft daarom een recycleprogramma opgezet voor álle matrassen. Dus wie een nieuwe matras bij Auping koopt, geeft z'n oude gewoon mee. Zo besparen we samen grondstoffen.
 
Philips doet ook aan hergebruik en produceerde van gerecycled plastic een stofzuiger, en die zuigt nog zuinig ook. Ook in strijkijzers en Senseo koffiemachines wordt hergebruikt plastic verwerkt. Wie wil ervaren hoe het is om echt duurzaam te wonen, kan het een weekje uitproberen bij Landal. Twee vakantiehuisjes zijn volledig verduurzaamd met een warmtepomp, koken op inductie en zonnepanelen op het dak. Ook het hele interieur is duurzaam. Te testen op Twenhaarsveld in Holten.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen