pinterest
Vloerisolatie: kostenbesparend én goed voor de gezondheid

Vloerisolatie: kostenbesparend én goed voor de gezondheid

Twee lagen sokken, warme sloffen aan en met een deken op de bank. Hoe kan het nou dat je het nog altijd koud hebt? Het kan zijn dat je een griepje of verkoudheid onder de leden hebt, maar heb je al eens gedacht aan de vloerisolatie in je huis? Velen van ons denken hier niet over na wanneer ze koude voeten hebben. Vloerisolatie zorgt ervoor dat het in huis gemiddeld vier graden warmer is, zonder dat je hiervoor de thermostaat moet opschroeven. 

Isolatie in de kruipruimte van je huis

Vloerisolatie is goed voor veel problemen in huis. Koude vloer, tocht en een vochtige kruipruimte. Woningen die gebouwd zijn voor 1982 hebben vaak een vloer die niet of slecht geïsoleerd is. Dit kan de oorzaak zijn van hoge stookkosten om toch comfortabel te kunnen wonen, werken en leven. Vloerisolatie is aan te brengen binnen één dag. Het kruipluik in je huis is de toegang tot goede isolatie. Het isolatiemateriaal wordt door specialisten onder de vloer aangebracht. Vaak wordt er gebruik gemaakt van schuim of folie. 

Vloerisolatie die op deze manier wordt toegepast, levert de meeste energiebesparing op. De manier van isoleren hangt af van de hoogte van de kruipruimte. Is jouw kruipruimte lager dan 50 centimeter? Dan wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd in tegenstelling tot kruipruimtes die minimaal 50 centimeter hoog zijn. Hierbij wordt dus de onderkant van de vloer geïsoleerd. 

De positieve werking op de gezondheid

Een vloer isoleren is niet alleen goed voor de waarde van je huis en de energiekosten (al zijn dit wel twee grote voordelen). Een vloer die goed geïsoleerd is, heeft ook positieve effecten op de gezondheid. Slechte of geen vloerisolatie zorgt voor veel vocht in de kruipruimte. Zo’n omgeving is erg uitnodigend voor schimmels, bacteriën en huisstofmijt. Het gevolg? Verspreiding van allergische stoffen door het hele huis. 

Gezondheid en milieu staan nauw met elkaar in verband. Zuinig leven en verbruiken heeft positieve effecten op het milieu. Daarom is het belangrijk om maandelijkse stookkosten te verlagen. Hier heeft zowel de aarde als jouw portemonnee profijt van. Door vloerisolatie toe te passen, draag je bij aan minder gasverbruik en een gezond woonklimaat. 

Wil je met eigen ogen checken of jouw woning beschikt over goede isolatie? Let dan eens op de condens op ramen en muren. Je zult dan druppels condens terugvinden. Dit komt doordat warmte niet goed wordt gereguleerd.

Wanneer je kiest voor vloerisolatie betekent dit niet dat je geen dikke sokken meer aan mag of dat je jezelf niet meer mag inwikkelen in een deken op de bank. Want wees eerlijk, dit is en blijft toch wel fijn, alleen bespaar je hier helaas geen geld mee aan het einde van de maand.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen