pinterest
Voorkom deze fouten bij het inrichten van de kinderkamer

Voorkom deze fouten bij het inrichten van de kinderkamer

Wil je de kinderkamer inrichten en online kinderbedden kopen? Wanneer je voor het eerst een kinderkamer gaat inrichten, weet je misschien nog niet zo goed waar je op moet letten. Er zijn diverse fouten die gemaakt worden bij het inrichten van de kinderkamer. Welke fouten dit precies zijn? Wij hebben voor je op een rijtje gezet welke fouten je moet voorkomen bij het inrichten van de kinderkamer. Lees snel verder voor meer informatie.

De kamer te zoet maken

Krijg je voor het eerst een kind, dan heb je misschien de neiging om allemaal zoete kleuren voor de babykamer te gebruiken, zoals roze of blauw. Echter blijft je kindje niet klein en misschien zal je zoontje straks wel willen slapen in een stoer autobed of heeft je dochter straks andere lievelingskleuren. Om niet ieder jaar weer opnieuw aan de slag te hoeven, is het het beste om te kiezen voor neutrale kleuren. Zo hoef je de kinderkamer tijdens de groei van je kindje minimaal aan te passen.

Niet vooruit kijken

Ook een fout die gemaakt kan worden, is niet vooruit kijken. Hier kun je op een later moment veel geld aan kwijt zijn. Zo kunnen meubels en raambekleding op een bepaald moment miskopen blijken. Kies bijvoorbeeld voor het kopen van een meegroeibed of een commode die later kan ingezet worden als ladekast. De kleur van de gordijnen kan het beste zo neutraal mogelijk zijn. Zo voorkom je dat je straks nieuwe spullen moet kopen.

Een te drukke kinderkamer

Een fout die veel wordt gemaakt, is dat ouders de kinderkamer te druk maken met allerlei kleurtjes en printjes. Mocht je een leuk behang met print hebben gevonden, dan kun je het beste slechts een muur van dit behang voorzien. Zo oogt de kamer niet te druk. Koop ook niet allerlei accessoires en andere benodigdheden, maar houd het op wat nodig is. Zo kun je je kindje een rustige plek bieden.

Een onhandige indeling

Voordat je meubels gaat plaatsen, is het belangrijk om een handige indeling te maken. Stel dat je rechtshandig bent, maar alle benodigdheden aan de linkerkant van de commode staan, dan is dat niet handig. Het is tevens niet handig om een kast tegenover de commode te plaatsen. Wil je nog even een kledingstuk pakken, dan kun je al snel te maken krijgen met onveilige situaties. Denk daarom goed na over de indeling van de meubels.

Wij wensen je veel succes met het inrichten van de kinderkamer.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen