pinterest
Vrachtschepen worden exclusieve woningen

Vrachtschepen worden exclusieve woningen

Het consortium bestaande uit Enterprise Partner, Studio Komma Architecten, Studio Kees Marcelis en Buro Poelmans Reesink onthult het ontwerp voor Marine-doc Estate. Een groen landschapspark waarin voormalige rivierschepen op het land worden getild en getransformeerd tot exclusieve en duurzame woningen. Zowel nationaal als internationaal is het team inmiddels in gesprek met gemeenten en overheden die plek kunnen bieden aan dit unieke woonconcept.

Iconen die de traditie weerspiegelen

FotoVrachtschepen worden exclusieve woningen

Marine-doc Estate biedt een inspirerend tweede leven voor vrachtschepen die aan het einde zijn gekomen van hun economische levensduur. Neem de Kempenaar; een trots icoon van de Nederlandse binnenvaart met een lengte van 60 meter of meer. Destijds functioneel en zeer robuust gebouwd, nu moeten deze schepen steeds vaker plaatsmaken voor grotere en efficiëntere rivierschepen. Voor de Kempenaar rest dan vaak alleen nog de sloophamer. Marine-doc Estate speelt hierop in door het casco van de authentieke schepen te behouden, te verduurzamen en ze een plek te geven in een nieuwe omgeving.

Woonlandschap rondom patio’s

FotoVrachtschepen worden exclusieve woningen 

Elk schip wordt getransformeerd tot een comfortabele woning, met optimaal gebruik van de bijzondere ruimtelijkheid die binnen het casco aanwezig is. Het woningontwerp conserveert de oorspronkelijke vormgeving, waardoor iedere woning zijn kenmerkende waarde behoudt. Door het interieur te plooien rondom een aantal patio’s, ontstaat een speels woonlandschap met volop ruimte voor individualisering. De zuidkant krijgt grote gevelopeningen, terwijl de noordzijde relatief gesloten blijft om de intimiteit te behouden. Bovenop de woningen ligt een genereus dakterras met legio toepassingsmogelijkheden en naar alle kanten uitzicht over het estate.

Binnenvaartschepen in een beleefbaar landschapspark 

FotoVrachtschepen worden exclusieve woningen

Een estate, bestaat uit 6 tot 14 schepen en wordt ingepast in een bestaand landschap. De cultuurhistorische en landschappelijke kwaliteiten zijn hierbij het vertrekpunt, waarna de vrachtschepen als beeldbepalende iconen worden ingepast. Het landschapspark wordt publiek toegankelijk. Een doordacht samenspel tussen woningen en zichtlijnen ontsluit het terrein en waarborgt de privacy van de bewoners

Over Studio Kees Marcelis
Studio Kees Marcelis is een bureau voor (interieur)architectuur en vormgeving. Met zijn oog voor detail kan Kees Marcelis iets bijzonders ontwaren in het alledaagse. Zijn authentieke stijl kenmerkt zich door kleur, een sterk lijnenspel en een krachtig lichtplan. Hij weet mensen mee te nemen in zijn wereld door goed te kijken, te luisteren en te schetsen. Samen met zijn team ontwerpt hij complete gebouwen. Voor ieder project zijn er vaste specialisten op het gebied van architectuur, interieur, landschapsarchitectuur, productontwerp en verduurzaming aanwezig. Samen met hen en de specialisten van de opdrachtgever wordt er samengewerkt aan een optimaal project; van een eerste ontwerp tot de uiteindelijke oplevering. Het streven voor het team van Studio Kees Marcelis is altijd om mensen te raken met bijzondere ontwerpen.
 
Studio Kees Marcelis heeft diverse prijzen gewonnen: Willem Diehlprijs (2017), Finest Interior Award (2015), Publieksprijs Heuvelinkprijs (2014), Publieksprijs Architectuurprijs Achterhoek (2011), Vakjuryprijs Architectuurprijs Achterhoek (2009), Badkamer Design Award (2006), Hearth and Home Exhibition (2006).

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen